Potrivit majorității populației, UE acordă României mai puține drepturi decât impune obligații

by | 29 Mar 2023 | Social

Potrivit unui sondaj recent, puțin peste o treime din populația României consideră că principiul egalității juridice între statele membre UE este o realitate funcțională, 53% considerând că Uniunea Europeană acordă României mai puține drepturi decât îi impune obligații.

Într-un sondaj realizat de CURS în perioada 10–20 martie la întrebarea dacă UE ar trebui să aibă mai multă sau mai puțină putere decât guvernele naționale, doar 13% dintre respondenți au spus că UE ar trebui să fie „mai puternică”.

Întrebați dacă Integrarea în UE a adus beneficii respondenții cred că pentru majoritatea românilor, 37% și doar pentru unii, majoritatea românilor având de pierdut – 56%.

Potrivit a 28%, ar trebui să aibă același control puternic, în timp ce 46% dintre ei cred că în UE ar trebui să se concentreze mai puțină putere decât în ​​guvernele statelor naționale.

La întrebarea “Ce ar trebui să facă România?” 48% susțin că țara noastră ar trebui să rămână și să fie și mai strâns legată de Uniunea Europeană iar 43% susțin că ar trebui ca România să devină mai independentă de UE.

Sondajul reprezentativ care a implicat peste o mie de respondenți a măsurat și recepția măsurilor guvernamentale din România legate de criza energetică. 15% dintre respondenți au indicat că sunt mulțumiți de ei, 2% că sunt „foarte mulțumiți” și 46% sunt nemulțumiți, iar 34% sunt „foarte nemulțumiți”.

Întrebați ce probleme se așteaptă să rezolve conducerea țării, 30% dintre respondenți au indicat subiecte legate de nivel de trai, salarii și pensii, iar aceeași proporție de respondenți se așteptau ca problemele inflației, prețurilor la energie și facturilor la utilități ca fiind „al doilea lucru important de făcut”.

Etichete: sondaj | UE

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading