Primul condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor: un bolnav psihic fugit din spital de frică să nu ia COVID

by | 29 Jul 2021 | Social

Un bărbat de 37 de ani, cu handicap psihic, din județul Buzău este primul român condamnat la un an de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce în primăvara anului trecut a fugit dintr-un modul izolator aflat în curtea secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean.

În luna aprilie 2020, Matei Strugurel a fost internat pentru că tușea puternic unde aştepta rezultatul testului pentru COVID-19. Bărbatul a fugit, însă, din spital de frică să nu ia Covid-19. El a fost prins după trei ore de polițiștii de transporturi feroviare în Gara Boboc, pe drumul spre casă. Testul a indicat ulterior că el nu era infectat cu coronavirus, dar suferea de TBC.

Decizia a fost atacată de către bărbat, iar miercuri Curtea de Apel Ploiești a respins ca inadmisibil apelul acestuia, potrivit portalului instanțelor. Astfel, Matei Strugurel rămâne cu condamnarea de 1 an de închisoare, decizia Curții de Apel Ploiești fiind definitivă.

Este primul caz din România în care se aplică pedeapsa de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading