Propunere de la guvernul australian: cont pe Facebook, Instagram, Twitter doar cu buletinul

by | 5 Apr 2021 | Social

Guvernul federal australian are în vedere o propunere de a solicita utilizatorilor de internet să prezinte mai multe forme de identificare înainte de a li se permite să obțină sau chiar doar să mențină conturi de socializare pe platforme precum Facebook și Twitter, potrivit rapoartelor șocante din mai multe puncte de presă din Australia.

Propunerea extraordinară urmărește să interzică toate comentariile anonime pe internet în Australia și se face sub masca de a ajuta victimele violenței domestice.

Recomandările provin dintr-un studiu de 471 de pagini lansat de către Comitetul permanent al Camerei Reprezentanților din Australia pentru politici sociale și afaceri juridice, care a ascultat mărturii ale reprezentanților companiilor Big Tech precum Google și Facebook.

Din studiul guvernului australian:

  • Pentru a deschide sau a menține un cont de social media existent, clienții ar trebui să fie obligați prin lege să se identifice pe o platformă folosind diverse forme de identificare, în același mod în care o persoană trebuie să furnizeze o identificare pentru un cont de telefonie mobilă sau să cumpere un cartela SIM mobilă.
  • Platformele de socializare trebuie să furnizeze acele detalii de identificare atunci când sunt solicitate de către comisarul pentru securitate electronică, forțele de ordine sau conform instrucțiunilor instanței.

Propunerea bizară de a solicita ID-ul pentru a deschide sau doar pentru a menține un cont Facebook lasă încă multe întrebări despre modul în care ar fi implementat. Raportul sugerează, de asemenea, că agențiilor de aplicare a legii din Australia li se va permite accesul la date criptate, lucru care ar necesita companiilor precum Apple și Signal să construiască căi de acces pentru tehnologiile lor.

Etichete: Australia | Facebook

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading