Qatargate – Eurodeputata socialistă coruptă avea un stil de viață al unui star de cinema

by | 2 Feb 2023 | Social

Scandalul de corupție Qatargate, care a provocat unde de șoc la Bruxelles, a dezvăluit că Evei Kaili, suspecta principală, i-a plăcut stilul de viață al unui star de cinema.

Sărbători în Caraibe, petreceri nesfârșite în cluburile din Atena cu supermodele și apartamente de lux, eurodeputatal socialistă Eva Kaili, actuala vedetă a scandalului de corupție de la Bruxelles, părea să aibă totul. Kaili s-a dovedit a fi nu doar o simplă socialistă, ci o socialistă de caviar care se bucura de o viață de lux destul de diferită de principiile clasei muncitoare care erau cândva asociate cu stânga.

Viktor Orbán ridiculizează Parlamentul European corupt

Kaili a cumpărat un apartament de lux de 169 de metri pătrați în Psychiko, lângă Atena, Grecia, în 2019 pentru 260.000 de euro. În ceea ce privește proprietatea, consultantul imobiliar Paris Rigopoulos a spus că valoarea sa obiectivă este estimată la 659.000 de euro, în timp ce valoarea sa de piață este între 850.000 și 900.000 de euro.

După cum a raportat Rena Kouvelioti, jurnalist la Alpha, apartamentul parlamentarului este situat la etajele trei și patru și prețul său este estimat la 4.000 de euro pe metru pătrat. Potrivit relatărilor de presă, etajul al patrulea al apartamentului este folosit ca birou și este legat de etajul de dedesubt printr-o scară interioară.

Potrivit declarațiilor sale, Kaili a cumpărat proprietatea în cauză după ce a vândut un alt apartament din municipiul Anixi. Apartamentul inițial, o proprietate de 250 de metri pătrați, a fost cumpărat în 2009 pentru 291.000 de euro. Nouă ani mai târziu, ea a vândut proprietatea pentru 340.000 de euro. Cu toate acestea, fiscul a evaluat proprietatea la doar 214.000 de euro.

Diferența semnificativă de peste 100.000 de euro pe care a primit-o și valoarea efectivă a proprietății ar putea ridica întrebări în lumina cazului de corupție.

Kaili a cumpărat și alte trei proprietăți. Unul este un apartament de 44 de metri pătrați pe care l-a cumpărat în 2005 cu 66.000 de euro, unde își avea sediul firma ei, înființată pe 30 noiembrie. Apartamentul este evaluat în prezent la 52 215 de euro. Kaili mai deține o casă de 120 de metri pătrați în Salonic, pe care a cumpărat-o în 1997. Ea deține și un apartament de 53 de metri pătrați în Belgia, pe care l-a cumpărat în 2015 cu 175.000 de euro.

Revenind la scandalul de corupție, Kaili a încercat să reprezinte interesele Qatarului în Parlamentul European, inclusiv obținerea călătoriilor fără viză pentru qatarieni în Europa, alături de celălalt suspect principal, Pier Antonio Panzeri. Întâlnirile ei cu oficialii din Qatar la Bruxelles, vizitele ei în țara arabă și eforturile ei de a sabota voturile negative referitoare la Qatar ar fi putut fi motivate de primirea de mită.

Cu toate acestea, unii deputați europeni susțin că mita nu a avut un efect real asupra politicii UE însă acest lucru nu poate fi demonstrat.

Etichete: corupție

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading