Rabla pentru Electrocasnice 2021 începe vineri, 7 mai; sunt anunțate modificări în cadrul programului

by | 5 May 2021 | Social

După luni și luni de amânări  Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021 începe vineri, 7 mai, conform unei declarații a celor de la AFM. în care sunt anunțate și modificări în cadrul programului.

Pe lângă data de start a programului, mai aflăm și alte informații importante din declarațiile lui Ștefan Toga, noul președinte al AFM:

  • voucherele rabla electrocasnice nu vor fi disponibile toate odată, ci treptat, pe categorii de produse;
  • proiectul de modificare a valorii voucherelor și a criteriilor de eligibilitate a produselor se modifică și el;
  • noi comercianți se pot înscrie în program, începând cu 1 Mai.

Pe lângă data de start – una din cele mai importante informații pentru solicitanți – aflăm și de o premieră a ediției din 2021. Președintele AFM anunță că voucherele rabla electrocasnice nu se vor mai acorda pentru toate categoriile în același timp, ci pe rând. Din 2 în 2 săptămâni solicitanții se vor putea înscrie pentru categorii diferite de produse.

Ministrul Mediului – Tánczos Barna – a detaliat chiar ordinea grupelor:

“O să avem 3 grupe de produse, astfel încât cei care doresc să cumpere televizoare să nu concureze neapărat cu cei care doresc să cumpere frigidere. Vom începe cu cele mai mari consumatoare de energie electrică: frigidere, mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase. După care vom continua cu televizoare, laptopuri și tablete. (La final) urmează restul de produse, (precum) aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe.”

Dacă ordinea va fi într-adevăr aceasta, atunci putem bănui deja orarul înscrierilor:

  • 7-20 mai: înscrierea pentru voucherele rabla oferite pentru aparate frigorifice, mașini de spălat vase, mașini de spălat rufe;
  • 21 mai – 3 iunie: ne vom putea înscrie pentru voucherele rabla electrocasnice aferente televizoarelor, laptopurilor și tabletelor;
  • 4-18 iunie: se va da startul obținerii voucherelor finale: pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Foarte important pentru solicitanți! Se va actualiza proiectul de modificare a voucherelor și a criteriilor de eligibilitate din cadrul Programului Rabla Electrocasnice. Iată ce a mai declarat Președintele AFM:

“Începând de săptămâna viitoare o să fie modificări, pentru că au apărut observații legate de noile clase de eficiență energetică. Puțini producători mai fabrică clasele A și B, astfel că aceste produse au deveni inexistente pe piață. Și atunci am cerut de la comercianții mari stocurile de la fiecare clasă și am făcut modificări pentru ca programul să fie funcțional. Programul s-a schimbat foarte mult în bine fiind mult mai atractiv și operativ.”

Noi criterii Rabla Electrocasnice 2021:

Iată noi criterii pentru Rabla Electrocasnice 2021: acum poți cumpăra televizoare cu noua clasă energetică de la A la E, aparate frigorifice cu clasele A-E sau mașini de spălat vase cu clasele A-D.

Deja Flanco a publlicat o serie de detalii despre campanie. Mai multe detalii pe site-ul lor.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading