Rata de vaccinare scade cu 40% după ce vaccinul a devenit obligatoriu pentru o parte a cetățenilor

by | 8 Nov 2021 | Social

Rata de vaccinare în Albania a scăzut cu 40% în octombrie, comparativ cu septembrie și august, în timp ce țara se luptă să ajungă chiar și la o acoperire de 50% cu vaccinuri anti-COVID-19.

În septembrie, guvernul a impus vaccinarea studenților peste 18 ani, lucrătorilor din domeniul sănătății, profesorilor, poliției și administrației de stat. Dar în loc să încurajeze vaccinările, pare să fi avut efectul opus.

În prezent, 47% din populația de peste 18 ani a primit o doză de vaccin, în timp ce doar 41,3% au primit ambele doze. Peste 60 de ani sunt cei mai vaccinați din punct de vedere demografic, în principal pentru că sunt un grup prioritar pentru vaccinare.

Adoptarea în rândul tinerilor rămâne îngrijorător de scăzută, în ciuda unei ușoare creșteri a numărului de studenți vaccinați. Mandatele guvernamentale au făcut puțin pentru a încuraja oamenii și au dus la proteste și indignare pe rețelele de socializare.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading