Românii trăiesc în cele mai supraaglomerate apartamente din UE

by | 5 Jul 2022 | Social

Aproape jumătate din populația României locuiește în apartamente supraaglomerate, avem cea mai proastă situație din UE.

Aproximativ 17,5% din populația Uniunii Europene (UE) locuia într-un apartament supraaglomerat, adică prea mic, comparativ cu numărul membrilor gospodăriei, în 2020. În România, această rată a fost de 45,1 la sută, cea mai mare dintre țările UE, conform datelor de la biroul de statistică al UE – Eurostat.

Proporția persoanelor care locuiesc în apartamente supraaglomerate a fost mare și în Letonia (42,5 la sută), Bulgaria (39,5 la sută), Polonia (36,9 la sută) și Croația (36,2 la sută).

La celălalt capăt al listei se află Cipru (2,5 la sută), Irlanda (3,2 la sută), Malta (4,2 la sută) și Țările de Jos (4,8 la sută).

Pentru multe gospodării, costurile locuințelor au fost cele mai semnificative cheltuieli lunare.

În 2020, 7,8% din populația UE locuia într-o gospodărie în care cel puțin 40% din venitul disponibil era cheltuit pentru locuințe. Și în acest sens, au existat diferențe semnificative între statele membre.

O rată de sub 5 la sută a fost înregistrată în 13 state membre, dintre care cele mai scăzute au fost în Cipru (1,9 la sută), Lituania (2,7 la sută), Malta (2,8 la sută) și Slovacia (3,2 la sută).

În schimb, 14,1% din gospodăriile din Danemarca, 14,4% din Bulgaria și 33,3% din Grecia și-au cheltuit mai mult de 40% din venituri pentru locuințe.

Etichete: locuințe | statistici

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading