San Francisco va plăti potențialii criminali să nu împuște alți cetățeni: „Bani pentru criminali”

by | 8 Oct 2021 | Social

San Francisco lansează un program pilot care va plăti persoanelor cu risc ridicat de criminalitate să nu împuște pe nimeni, pe măsură ce crimele cu arme se înmulțesc în oraș.

“Aceste mici investiții pot transforma viețile indivizilor, dar pot transforma și comunitățile”, a declarat Sheryl Davis, director executiv al Comisiei pentru Drepturile Omului, pentru Newsweek.

Bursa Dream Keeper va plăti 10 persoane care prezintă un risc ridicat, câte 300 USD în fiecare lună pentru a nu fi implicate în astfel de infracțiuni.

Bursa este lansată de Comisia pentru Drepturile Omului și de Oficiul pentru Dezvoltarea Economică și a Forței de Muncă și este finanțată prin Inițiativa Dream Keeper, care este programul din San Francisco care lucrează pentru redirecționarea finanțării către comunitatea neagră. Se va lansa în octombrie.

Participanții la program vor fi cuplați cu antrenori de viață din Programul de intervenție împotriva violenței stradale din oraș și vor servi drept „ambasadori ai comunității”. Participanții sunt, de asemenea, eligibili pentru a primi încă 200 USD pe lună dacă merg la lucru, la școală sau la mediator în situații potențial violente.

Plățile se efectuează sub formă de carduri cadou și vor fi monitorizate.

Numărul crimelor folosind armele a crescut în acest an, cu 119 victime înregistrate în prima jumătate a anului, dublu față de același interval de timp din 2020.

Decizia vine după ce California implementează un program pentru a deveni primul stat care plătește dependenților de droguri câteva sute de dolari lunar pentru a nu consuma droguri.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading