Sărăcia e la modă în continuare la începutul noului an școlar

by | 5 Sep 2022 | Social

Doar un părinte din trei poate cumpăra haine și încălțăminte noi copilului pentru începutul anului școlar, potrivit unui sondaj al CEC Bank și al portalului de comparații bancare FinZoom.ro, potrivit căruia părinții români cheltuiesc în medie 540 de lei. per copil la începerea școlii.

Potrivit datelor sondajului, 33,23 la sută dintre respondenți cheltuiesc între 300 și 500 de lei, 31,2 la sută între 500 și 1.000 de lei și 8,11 la sută mai mult de 1.000 de lei pentru începerea școlii.

47,74 la sută dintre respondenți au estimat că anul acesta vor trebui să cheltuiască în acest scop cu circa 30 la sută mai mulți bani decât în ​​anii precedenți, în timp ce 12,17 la sută se așteaptă să cheltuiască aceeași sumă ca anul trecut.

Majoritatea respondenților – 47,1 la sută – acoperă costurile legate de începerea școlii din salariul lor lunar, 24,5 la sută au rezervat anterior bani în acest scop, iar 11 la sută acoperă cheltuielile cu un împrumut. Sondajul mai relevă că unul din trei părinți își trimit copilul la meditații, cei mai mulți dintre ei (42,2 la sută) sunt instruiți la matematică și limba și literatura română (28,05 la sută).

Majoritatea banilor cheltuiți pentru începerea școlii sunt consumați pe rechizite școlare, majoritatea oamenilor alocă pentru asta între 300 și 500 de lei. 34,82 la sută din buget merge la haine și încălțăminte, 21,79 la sută la manuale și caiete.

Doar fiecare al treilea părinte poate cumpăra haine și încălțăminte noi pentru copilul lor la începutul anului școlar și doar fiecare al doilea copil primește o ghiozdană nou. În schimb, 3,6 la sută dintre copii cumpără mai multe ghiozdane noi în timpul anului școlar, care este, de asemenea, considerat un articol de modă.

Majoritatea oamenilor încă cumpără rechizite școlare din centre comerciale și supermarketuri – 43,1 la sută dintre respondenți -, 22 la sută din magazinele de specialitate și 21 la sută din librării. Doar 14 la sută dintre respondenți își fac cumpărăturile online pentru întoarcerea la școală.

Aproape toți respondenții au declarat că copiii lor folosesc tehnologia pentru învățare. Majoritatea oamenilor (34,67 la sută) folosesc smartphone-uri, urmate de tablete (29,7), laptopuri (25,5) și desktop-uri (10).

Sondajul de opinie publică a fost realizat prin intervievarea a 1.100 de internauți, dintre care 61,8 la sută sunt angajați, 32,21 la sută au vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, iar 35,86 la sută au studii superioare.

Etichete: educație | sărăcie

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading