Studiu: Aproape jumătate din angajați merg la birou în fiecare zi. Biroul de acasă nu este soluția ideală

by | 21 Jul 2021 | Social

Aproape jumătate din angajații din România merg la birou în fiecare zi și cei mai mulți dintre angajați nu văd „biroul” de acasă drept soluția ideală, ei preferând un model hybrid, dar în care domină totuși preferința pentru munca de la birou, potrivit unui sondaj realizat de dezvoltatorul de birouri Skanska în cadrul Europei Centrale și de Est.

Sondajul arată că, în prezent, aproape jumătate dintre angajații din Polonia, România, Ungaria și Republica Cehă merg la birou în fiecare zi, iar acum au preferințe specifice cu privire la locul lor de muncă. Acestea includ un spațiu liniștit și standarde înalte (de exemplu, siguranță, relaxare, munca în aer liber). Sunt factorii cheie cel mai frecvent indicați în regiune, care îi motivează pe oameni să lucreze de la birou.

În prezent, aproape jumătate dintre respondenții din CEE (48%) lucrează în fiecare zi de la birou, același procent fiind valabil și în cazul angajaților români care s-au întors să-și desfășoare activitatea în spațiile de lucru. 18% dintre angajații români lucrează într-un regim hybrid, cu 3 sau 4 zile pe săptămână la birou, în timp ce 20% din angajații români lucrează doar de la domiciliu.

Sondajul arată că „biroul” de acasă nu este soluția ideală în ochii angajaților din CEE, respectiv din România – ponderea celor care preferă să lucreze doar de la birou este mai mare în comparație cu cei care preferă să lucreze doar de acasă.

După cum dovedește studiul, regiunea se îndreaptă către un model hybrid, dar în care domină totuși preferința pentru munca de la birou: pentru 51% dintre angajații chestionați, varianta ideală de muncă presupune cel puțin 3-4 zile pe săptămână lucrate de la birou. Această tendință este vizibilă în toate țările din CEE.

Specific pentru respondenții din România, 27% ar opta pentru munca de la birou de cel puțin 3-4 zile pe săptămână ca fiind modelul ideal de lucru, în timp ce 22% dintre ei și-ar dori să lucreze exclusiv de la birou și 19% ar prefera să lucreze doar de acasă.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading