Toți purtătorii de Omicron sosiți în Olanda, din Africa de Sud, erau vaccinați

by | 3 Dec 2021 | Sănătate, Social

Peste 90% dintre cei 62 de pasageri olandezi depistați pozitiv în urma testării COVID-19, după întoarcerea din Africa de Sud, erau vaccinați, a declarat purtătorul de cuvânt al autorității sanitare din Kennemerland, în care au aterizat avioanele KLM, sosite din Cape Town și Johannesbug, săptămâna trecută.

În total peste 600 de olandezi s-au întors în țară din Africa de Sud, după ce Organizația Mondială a Sănătății a inclus tulpina Omicron pe lista variantelor SARS-CoV-2 care provoacă îngrijorare („Variants of Concern)

Dintre cei cu test pozitiv, 14 erau purtători ai noii tulpini Omicron a virusului SARS-CoV-2, iar toți erau vaccinați, transmite Reuters.

În principiu, conform regulilor stabilite de pentru deținătorii de certificat digital, toate persoanele vaccinate, inclusiv cele 14 purtătoare de omicron, ar fi avut dreptul de a intra în țară fără nicio restricție sau test, ceea ce le-ar fi permis să transmită nestingherite virusul în societatea olandeză.

Faptul că autoritățile au decis să testeze  inclusiv pasagerii vaccinați, iar apoi să le impună carantina inclusiv vaccinaților cu test poztiv, echivalează cu o recunoaștere oficială a inutilității certificatului digital în combaterea pandemiei. În cel mai bun caz, certificatul digital mai poate fi relevant doar în măsura în care confirmă existența unui test negativ recent.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading