Tovarăși, să nu precupețim niciun efort pentru a învinge dușmanul poporului

by | 15 Jul 2022 | Social

UE vrea ca vara să ne fie prea cald și iarna prea frig. În numele luptei cu dușmanul de la răsărit, bineînțeles. Concret, ni se va impune ca vara aceasta (și de ce nu, și în viitor), aparatele de aer condiționat să asigure minim 25 de grade, în timp ce iarna caloriferele să mențină temperatura de maxim 19 grade în timp ce livrările pentru producția industrială vor fi raționalizate, conform Euractiv. Toate acestea pentru reducerea cu 30% a consumului de gaze.

Ne întrebăm însă cum vor fi respectate aceste cerinţe, se va înființa oare Poliția Temperaturii care ne va amenința cu termometrul ?  Sau să ne așteptăm ca fiecare tovarăș să-și facă datoria față de țară?

În ultimele luni, livrările de gaze din Rusia au scăzut ca răspuns la sancțiunile nesabuite impuse de UE Rusiei, ducând la creșterea necontrolată a prețurilor la gaz, petrol și energie și stârnind îngrijorări cu privire la posibilitatea Europei de a trece cu bine peste iarna viitoare.

Deja aprovizionarea către țările baltice, Polonia, Bulgaria și Finlanda s-a oprit. Aprovizionarea către Germania, Danemarca, Țările de Jos și Italia a fost redusă, iar fluxurile prin Nord Stream 1, cea mai mare rută de import către UE, au fost reduse cu 60%.

UE se află în prezent în stadiul de avertizare timpurie, dar pe 20 iulie va trece în stadiul de alertă cu privire la alimentarea cu gaz. Aceasta înseamnă că „există informații concrete, serioase și de încredere că poate avea loc un eveniment care poate duce la o deteriorare semnificativă a situației de alimentare cu gaz și este probabil să conducă la declanșarea nivelului de urgență în mai multe state membre”.

Această situație necesită ca industria să reducă cererea, să facă trecerea de la gaz la alți combustibili și clădirilor publice să limiteze încălzirea la 19°C și răcirea la 25°C.

Se preconizează „economii mari” la încălzire prin utilizarea campaniilor de reducere a cantității de a gaz pentru gospodării, inclusiv reducerea voluntară a termostatelor cu 1°C și obligativitatea reducerii încălzirii în clădirile publice, birouri și clădiri comerciale la maxim 19°C.

În cazul unei opriri totale din iulie a livrărilor rusești, stocurile europene de gaze ar fi la doar 65% până la 71% înainte de venirea iernii, avertizează Comisia, citând previziuni ale rețelei europene a operatorilor de transport de gaze.

Ca o concluzie, să ne amintim că de 30+50 de ani suntem generații de sacrificiu, obișnuiți iarna cu un pulover în plus, cu mănuși la școlă și birou iar vara beneficiari de saună în autobuze.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading