Twitter, Facebook nu interzic conturile criminalilor ruși, deși în rest cenzurează la greu

by | 27 Feb 2022 | Social

Twitter, Facebook, Instagram permit în continuare oficialilor de la Kremlin să-și promoveze crimele de război și propaganda dementă pe rețelele sociale, Aceste rețele erau cunoscute pentru cenzura puternică a opiniilor politice care se opun în general progresiștilor dar și pentru cenzura sălbatică din timpul pandemiei a tuturor celor care spun ceva diferit de propaganda oficială.

Acum însă se pare că e mai grav să nu vrei mască sau restricții decât să promovezi invadarea și uciderea vecinilor.

Twitter, Instagram și Facebook nu au spus până acum dacă Kremlinul și oficialii ruși de rang înalt – care folosesc platforma pentru a se lăuda cu invazia Rusiei asupra Ucrainei și pentru a răspândi propaganda rusă – vor continua să aibă acces neîngrădit la conturile lor.

Contul de Twitter verificat al Rusiei pentru Ministerul Afacerilor Externe are aproape 380.000 de urmăritori și postează în mod mizerii propagandistice ale Kremlinului . Joi, contul a postat peste 20 de tweet-uri care apără invazia Ucrainei de către Rusia, susținând într-unul că „Scopul acestei operațiuni este de a proteja oamenii care, de 8 ani încoace, se confruntă cu genocidul comis de regimul de la Kiev”.

Alte postări de pe cont amenință cu „măsuri dure de răspuns” la „pașii neprietenoși continui ai UE împotriva Rusiei” și certă SUA pentru crearea unui „adevărat „imperiu al minciunilor””. Joi seară, a postat pe Twitter o conversație telefonică între Putin și Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, care a „exprimat înțelegere cu privire la preocupările de securitate ale Rusiei cauzate de acțiunile destabilizatoare ale SUA și ale NATO”.

Contul oficial de Twitter al Kremlinului a continuat nestingherit să posteze de joi actualizări frecvente ale activității lui Putin pentru cei 1,2 milioane de adepți ai săi.

Activitatea sporită a Rusiei în rețelele sociale a fost consecventă și pe Instagram și Facebook, cu postări care continuă să laude crimele lui Putin pe măsură ce forțele ruse avansează asupra Ucrainei.

O pagină de Facebook pentru Vladimir Putin, cu 3M de urmăritori, l-a felicitat miercuri pe liderul rus pentru ceea ce se numește „Ziua Apărătorului Patriei”.

A rămas activă și pagina de Instagram a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, cu 425.000 de urmăritori, pe lângă pagina oficială de Instagram a Kremlinului, cu peste 500.000 de urmăritori.

„Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat despre progresul operațiunii din Donbass”, a postat joi contul de Instagram al lui Putin către 450.000 de urmăritori, potrivit unei traduceri.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading