Un cetățean român din Marea Britanie suspectat că i-a ajutat pe hackerii ruși

by | 6 May 2022 | Social

Un cetățean român din Marea Britanie este suspectat că a asistat grupul de hackeri Killnet în atacul său cibernetic împotriva site-urilor românești.

Cetăţeanul român, aflat acum în custodia autorităţilor britanice, şi-a oferit sprijinul prin traducerea materialelor grupului de hackeri din rusă în română şi prin identificarea unor potenţiale ţinte de atac, a declarat marţi (3 mai) ministrul de Interne Lucian Bode.

​Românul care i-ar fi ajutat pe hackerii de la KillNet care au atacat mai multe site-uri oficiale și private din România este un tânăr de 23 de ani din Satu Mare, Ioan Feher, scrie PresaSM.

Hackerii care fac parte din gruparea pro-rusă Killnet sar în apărarea lui Ioan Feher, tânărul român bănuit i-a ajutat în recentele atacuri cibernetice asupra unor site-uri din România. Într-un mesaj postat pe reţeaua Telegram, hackerii susţin că „această persoană nu are nimic de a face cu Killnet” şi ameninţă că, dacă Ioan Feher nu este eliberat în 48 de ore, vor „distruge” România, Marea Britanie şi Moldova.

De la organizații guvernamentale la site-uri media, mai multe site-uri web din România au fost lovite de puternice atacuri Distributed-Denial-of-Service (DDoS) în ultimele zile.

La sfârșitul săptămânii trecute, grupul de hackeri pro-ruși Killnet și-a revendicat responsabilitatea pentru atacurile împotriva mai multor site-uri guvernamentale din România, inclusiv pagina oficială a guvernului și a ministerului apărării. De asemenea, a vizat partide politice, organizații culturale și chiar companii.

Potrivit autorității naționale de securitate cibernetică, al cărei site web a fost și el dat jos pentru o perioadă din cauza unui atac, numărul adreselor IP folosite pentru atacuri cibernetice împotriva instituțiilor publice și private din România a crescut de cinci ori în weekend.

Etichete: atac cibernetic

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading