Un nou sondaj arată că polonezii resping societatea fără numerar, interzicerea motoarelor cu ardere și restricțiile privind vânzările de carne

by | 28 Apr 2023 | Social

Polonezii se opun politicii UE de interzicere a vehiculelor cu motor cu combustie și ideilor care circulă în UE cu privire la păduri, carne, haine și o economie fără numerar, potrivit unui sondaj realizat de Centrul European de Cercetare a Politicii (CECP).

Sondajul arată că 67% dintre respondenți se opun regulii UE care le va interzice europenilor să înmatriculeze vehicule cu motor cu combustie începând cu 2035. Ideea interzicerii este susținută de doar 28% din polonezi.

Opoziția față de interzicerea UE privind astfel de vehicule este văzută într-un spectru larg al societății poloneze, la nivel urban și rural, de la cei cu diplome superioare la cei care au terminat doar liceul.

Sondajul CECP le-a cerut respondenților și păreri cu privire la ideea de a transfera jurisdicția asupra pădurilor către UE. Peste jumătate dintre respondenți, 57%, s-au opus unei astfel de idei. Doar 34% au susținut-o. Încă o dată, opoziția față de idee este similară la toate vârstele și grupurile socio-economice.

O altă idee care se discută în UE este limitarea consumului de carne la 16 kilograme de persoană pe an, precum și limitarea vânzării de haine la opt articole noi de persoană.

Doar 21% au susținut ținta de reducere a consumului de carne, iar 76% s-au opus. Rezultatele au fost similare în ceea ce privește achiziționarea de haine noi, 23% susținând-o și 73% împotrivă.

Polonezii sunt împotriva unei economii fără numerar. Parlamentul European a recomandat recent ca euro digital să fie creat, dar nu a fost încă lansat. Susținătorii confidențialității avertizează că o societate fără numerar ar putea avea consecințe grave asupra libertății personale, autoritățile putând urmări toate tranzacțiile în timp real. Aceasta poate fi o condiție prealabilă pentru impunerea unor limite stricte la ceea ce oamenii pot cumpăra, inclusiv articole de îmbrăcăminte și produse din carne. Monedele digitale pot fi legate de scoruri de credit social, legate de opiniile politice și comportamentul social, așa cum sunt în China.

Avocații pentru o societate fără numerar din Bruxelles susțin că monedele digitale ar limita piața neagră. Cu toate acestea, 81% dintre polonezi se opun eliminarii numerarului, doar 17% fiind de acord cu asta.

Opoziție similară față de o societate fără numerar poate fi văzută în națiuni precum Austria, Elveția și Germania. Anul trecut, peste 500.000 de austrieci au semnat o petiție prin care cer ca dreptul de a folosi numerarul să fie consacrat în constituția austriecă. Ca urmare, în țară va fi lansat un referendum pe această temă. Cu o populație de 8,9 milioane de locuitori, manifestarea masivă de sprijin pentru dreptul de a plăti cu numerar demonstrează mișcarea în creștere împotriva monedelor digitale, inclusiv a monedelor digitale ale băncilor centrale (CBDC).

Instituțiile globaliste, precum Forumul Economic Mondial, au făcut lobby de mult timp pentru o societate fără numerar, în 2017, economistul Joseph Stiglitz cerând interzicerea tuturor monedelor de hârtie în Statele Unite, o poziție despre care WEF a raportat pozitiv. Băncile centrale din întreaga lume sunt „în frunte” în cursa pentru instituirea monedelor digitale. Deși se așteaptă ca monedele digitale și cele fizice să funcționeze în tandem, numeroase think-tankuri și economiști globaliști fac eforturi pentru eliminarea completă a numerarului după o perioadă de acomodare.

Etichete: Polonia | WEF

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading