Furie, anxietate şi multe îngrijorări faţă de traiul zilnic. Sunt stările prin care trec tot mai mulţi români în pandemie. Unii se tem de boală, alţii de siguranţa zilei de mâine şi totul se reflectă în comportamentul lor. O confirmă studiile recente şi specialiştii care explică situaţia.

Mai triști, mai furioși, mult mai anxioși și cu un sentiment sporit de singurătate. Un studiu recent arată impactul pandemiei asupra stării românilor.

Potrivit studiului, furia românilor este din ce în ce mai mare, luna acesta în creştere cu 5 procente faţă de luna trecută. La fel în scădere este şi satisfacţia faţă de venituri de la 64% la puţin peste 50 de procente.


Mălina Voicu, Institutul de cercetare a calităţii vieţii: Furia asta vine din frustrare şi anxietate. Din frustrarea că tot nu am scăpat de pandemie în ciuda faptului că ne-am purtat ca şi cum ea nu există. Ea există şi ne-a lovit cât se poate de rău.

Specialiştii în resurse umane cred că şi mediul de lucru îi afectează pe oameni. Psihologii caută soluţii, dar sunt tot mai greu de găsit.

Acelaşi studiu mai arată că singurii mulţumiţi de carieră şi venituri sunt tinerii aflaţi la începutul carierei.