Vicepremierul italian Salvini vrea să ofere cuplurilor 20.000 de euro pentru nuntă la biserică

by | 25 Nov 2022 | Social

Partidul de dreapta Lega al vicepremierului italian Matteo Salvini a depus o propunere prin care cuplurile care se căsătoresc în biserici să primească o deducere fiscală de până la 20.000 de euro, sumă care ar contribui la subvenționarea costului ridicat al rochiilor de mireasă, inelelor, fotografiilor și a altor cheltuieli asociate ceremoniei.

Propunerea partidului Lega, prezentată Camerei Deputaților, ar fi aplicată pentru cuplurile al căror venit anual brut este sub 23.000 de euro și care sunt cetățeni ai Italiei de nu mai puțin de 10 ani. Acesta caută să contracareze declinul abrupt al căsătoriilor celebrate cu rit religios, în special în rândul tinerilor italieni, relatează ziarul Corriere della Sera din Milano.

Documentul prezentat Camerei inferioare a Italiei notează că între 2019 și 2020 — pe fondul pandemiei de COVID-19 — numărul căsătoriilor celebrate cu rit religios a scăzut cu 67,9%, în timp ce numărul căsătoriilor civile a scăzut cu 28,9%.

Parlamentarii Lega spun că motivele „care țin cuplurile tinere departe de altar și care le determină să ia în considerare doar căsătoria civilă” sunt în primul rând de natură economică, afirmând că „oficierea la starea civilă este în sine o sărbătoare mai puțin costisitoare decât o căsătorie religioasă”.

Cu toate acestea, în urma unor proteste din partea opoziției de stânga, care a atenționat că legea este neconstituțională din cauza separării Bisericii de stat, parlamentarii Lega au fost forțați să modifice legislația propusă pentru a include toate nunțile – religioase și laice.

Rămâne neclar dacă partidele Fratelli d’Italia și Forza lui Silvio Berlusconi vor susține proiectul de lege. Potrivit relatărilor, surse apropiate premierului au spus că inițiativa parlamentară nu este în prezent analizată de guvern.

Potrivit presei italiene, o sursă apropiată premierului a declarat: „Într-un cadru financiar complex, executivul lucrează pentru sprijinirea familiei cu măsuri concrete și fezabile, care vor fi cuprinse în legea bugetului”.

Etichete: Italia

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading