Vor fi interzise operațiile de schimbare a sexului pentru minori în Polonia?

by | 19 May 2023 | Social

Institutul catolic Ordo Iuris lucrează la o nouă legislație care ar interzice operațiile de schimbare a sexului minorilor în Polonia. În plus, orice medic care a fost implicat într-o operație de schimbare a sexului unui minor ar fi trimis la închisoare până la trei ani. În prezent, minorilor li se permite să efectueze o asemenea operație cu acordul părinților.

Ordo Iuris a indicat catalizatorul pentru legislație, povestea lui Lukasz Sakowski, un tânăr gay care a spus că a fost manipulat de un transsexual să ia un tratament hormonal de lungă durată, despre care a spus că i-a cauzat daune psihologice și fizice profunde.

După ce parlamentarii de stânga și-au exprimat criticile într-un text pe care l-au publicat în ziarul polonez Rzeczpospolita, șeful Ordo Iuris, Jerzy Kwaśniewski, a apelat pe Twitter pentru a apăra poziția organizației sale.

„Este timpul să nu mai mutilăm copiii. E timpul să interzicem castrarea chimică a copiilor. Ne-am săturat de tragediile de copii rezultate din spălarea creierului și de încercarea de a reveni la normalitate când este prea târziu odată ce corpurile lor au fost mutilate și echilibrul hormonal perturbat”, a postat Kwasniewski pe Twitter.

Institutul Ordo Iuris face acum apel la toate partidele poloneze să susțină noua legislație. Cu toate acestea, dacă guvernul polonez va susține o astfel de lege, ar duce probabil la un nou conflict cu Bruxelles-ul, UE condamnând deja Polonia pentru poziția sa față de problemele LGBT.

Deputatul de stânga Krzysztof Smiszek, care este partenerul de viață al fostului candidat la președinție și actual europarlamentar Robert Biedron, propune o legislație care ar elimina de fapt necesitatea consimțământului părinților în efectuarea operațiunilor de schimbare a sexului.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading