YouTube va bloca toate conţinuturile antivacciniste, nu doar cele legate de Covid-19

by | 30 Sep 2021 | Social

YouTube va bloca toate conţinuturile antivacciniste, mergând astfel dincolo de interdicţia sa ce vizează informaţiile false despre vaccinurile anti-Covid-19 pentru a include şi conţinuturile bazate pe dezinformări despre alte vaccinuri autorizate pe piaţă, au anunţat miercuri reprezentanţii companiei americane pe blogul oficial al acesteia.

Exemplele despre conţinutul care urmează să nu fie permis de YouTube includ afirmaţii afirmaţii precum cele conform cărora vaccinul pentru gripă provoacă infertilitate şi că vaccinul MMR, care protejează împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, poate provoca autism, potrivit politicilor YouTube.

Compania online deţinută de grupul Alphabet interzice şi canalele asociate cu mai mulţi activişti anti-vaccinare cunoscuţi, între care Robert F. Kennedy Jr. şi Joseph Mercola, a spus un purtător de cuvânt al YouTube, potrivit Reuters.

„Interdicţia va include orice utilizator şi publicaţie care pretinde că vaccinurile sunt periculoase sau că produc efecte cronice asupra sănătăţii, cum ar fi autismul”, a declarat Matt Halprin, vicepreşedinte pentru încredere şi siguranţă al YouTube.

Decizia a fost luată într-o perioadă în care YouTube şi alte companii-gigant din industria tehnologiei, precum Facebook Inc. şi Twitter Inc., au fost criticate pentru faptul că nu au adoptat măsuri suficiente pentru a stopa răspândirea ştirilor medicale false pe platformele lor.

Deşi YouTube a decis să adopte o poziţie mult mai dură împotriva dezinformării, compania americană se confruntă cu reacţii ostile pe plan internaţional. Marţi, canalele de limbă germană ale postului public de televiziune rusesc RT au fost şterse de pe YouTube, întrucât ar fi încălcat politica platformei ce vizează dezinformările privind Covid-19.

Miercuri, reprezentanţii Rusiei au declarat că acea decizie reprezintă „o agresiune informaţională fără precedent” şi au ameninţat că vor bloca platforma YouTube. ​

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading