Big in Japan: Obrazul subțire cu cheltuiala poporului se ține. FOTO – excursie de lux a familiei Iohannis

by | 10 Mar 2023 | Economie

Ce a căutat Iohannis în Japonia? Probabil știind că nu mai are multe ocazii de a merge gratis în vacanțe, și-a luat nevasta și a ales o destinație superbă unde ajungi mai greu: Țara Soarelui Răsare.

Și nu oricum, Klaus Iohannis a călătorit în Japonia cu un avion de lux, conform portalului de aviație Boardingpass.ro. În timp ce românii sunt tot mai sărăciți de inflația uriașa și se bazează tot mai mulți pe ajutoare de la stat, soții Iohannis se lăfăie într-o vacanță continuă pe banii poporului, în condiții de 5 stele.

Iohannis în excursie la Piramide, românii cu criza sanitară, închiși în case în frig și sărăcie

Aeronava Boeing 737-900ER(BBJ) este deținută de Global Jet, cu sediul în Luxemburg. Avionul a decolat din București pe 4 martie, adică sâmbătă – dar nu s-a dus spre Japonia, ci la Sibiu, probabil pentru a-l lua pe președinte și nevasta prezidențială din propriul oraș. Călătoria dintre București și Sibiu a durat 31 de minute.

De acolo, a continuat spre est, iar după o călătorie de două ore și 48 de minute, a aterizat la Baku, capitala Azerbaidjanului, pentru alimentare. Apoi a ajuns pe aeroportul Haneda din Tokyo, după o călătorie de nouă ore.

Potrivit datelor, avionul în cauză poate transporta 19 pasageri. Mai mult, în condiții de lux: un lounge dotat cu fotolii confortabile și televizor și un dormitor cu pat dublu îi așteaptă pe pasageri. Potrivit estimărilor, închirierea avionului ar fi putut costa cel puțin 350.000 de euro, dar potrivit unor rapoarte, taxa de închiriere ar putea fi între 5 și 10 mii de dolari pe oră.

Iată cum arată la interior acest avion de lux:

 


Președintele României a călătorit în 2022 și primele două luni ale anului 2023 de 26 de ori în țară și străinătate, iar majoritatea zborurilor au avut opriri în Sibiu. Conform listei de zboruri efectuate de Președinte în 2022 și primele două luni ale anului 2023, compilată de BoardingPass, din cele 26 de călătorii avute de acesta în țară și străinătate, doar șapte nu au avut opriri pe aeroportul sibian.

Biroul șefului statului nu a comentat încă știrea, la fel cum nu a spus exact cu cât a fost închiriat avionul. Vizita oficială a șefului statului în Japonia a început luni și va dura până miercuri. Împăratul Natuhito și premierul Fumio Kisida l-au primit la Tokyo, cu care a semnat o declarație privind parteneriatul strategic dintre cele două țări.

Joi și vineri, Iohannis va efectua o vizită de stat în Singapore. Aici, el va avea o întâlnire oficială cu omologul său din Singapore, Halimah Yacob, și cu prim-ministrul Lee Hsien Loong.

Etichete: Iohannis | ipocrizie

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading