Economia Germaniei primește o lovitură de 260 de miliarde de euro pe măsură ce criza energetică persistă

by | 15 Aug 2022 | Economie

Economia Germaniei va pierde peste 260 de miliarde de euro până la sfârșitul deceniului, după invadarea Ucrainei de către Rusia și creșterea vertiginoasă a prețurilor la energie.

Potrivit unui studiu al Institutului de Cercetare a Ocupării Forței de Muncă (IAB), produsul intern brut al Germaniei, ajustat la prețuri, va fi cu 1,7% mai mic anul viitor.

Studiul a arătat că vor fi cu aproximativ 240.000 mai puțini angajați fără o creștere a nivelului de angajare până cel puțin în 2026.

Prețurile gazelor din Europa au urcat la noi cote în această lună, punând mai multă presiune pe tarile de pe continent.

Unul dintre cei mai mari perdanți va fi industria ospitalității care deja puternic lovită de pandemie va simți probabil scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor.

Sectoarele consumatoare de energie, cum ar fi industria chimică și producția de metale, sunt foarte susceptibile să fie puternic afectate, Germania declanșând deja planuri de urgență pentru gaze, orașele raționalând energia.

Raportul a prognozat ce s-ar putea întâmpla dacă situația economică s-ar înrăutăți, pe fondul îngrijorărilor crescânde, Rusia închizând complet robinetul, privând continentul de gaze naturale.

Potrivit IAB, dacă prețurile la energie, care până acum au crescut cu 160%, s-ar dubla din nou, producția economică a Germaniei în 2023 ar fi cu aproape patru procente mai mică decât ar fi fost fără războiul din Ucraina. Aceasta ar însemna că după trei ani vor fi cu 660.000 de angajați mai puțini.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading