Ca în comunism: Germania ar putea trece la raționalizarea apei calde și căldurii

by | 7 Jul 2022 | Extern

Germanii au avertizat cu privire la raționalizarea apei calde, limitarea la temperaturile maxime permise în cameră

Ministrul mediului din Hamburg i-a avertizat pe germani că apa caldă ar putea fi raționalizată și că ar putea fi introduse limite ale temperaturii maxime din cameră, ca urmare a crizei energetice.

„Ministrul de stat al mediului, Jens Kerstan, a anunțat că alimentarea cu apă caldă pentru gospodăriile private ar putea fi redusă”, relatează Deutsche Welle.

Rețeaua de termoficare ar putea acționa pentru a scădea temperatura maximă permisă pentru gospodării, ca parte a unei scăderi generale a nivelului de trai cauzată de sprijinul pentru Ucraina.

„Dacă ar fi o lipsă acută de gaz, apa caldă ar putea fi pusă la dispoziție în caz de urgență numai în anumite momente ale zilei”, a spus el pentru ziarul Welt am Sonntag.

După cum anunțat anterior, germanilor li se spune să facă mai puține dușuri pentru a economisi energie, Bild publicând chiar un articol care sugera că spălarea mai rar te face să miroși mai bine.

Germanilor li s-a spus să facă mai puține dușuri deoarece energia costă mult și rușii prosperă

Articolul a fost publicat după ce Klaus Mueller, șeful Agenției Federale de Rețea a Germaniei, i-a întrebat pe compatrioții săi „dacă chiar trebuie să faceți un duș fierbinte șapte zile pe săptămână – cu încălzire pe gaz”.

Ministrul guvernului Peter Hauk le-a spus, de asemenea, germanilor că ar trebui să facă față costurilor crescânde ale energiei doar oprind încălzirea și purtând pulovere mai groase.

De asemenea, vicepreședintele Comisiei Europene a sugerat cetățenilor să „susțină Ucraina” și embargourile asupra Rusiei făcând mai puține dușuri, renunțând la mașini și aerisindu-și hainele în loc să le spele.

Între timp, un nou sondaj arată că aproximativ jumătate dintre germani se tem că nu își pot încălzi casele în mod corespunzător în această iarnă, din cauza penuriei de energie cauzată de războiul din Ucraina.

Un sondaj realizat de Institutul pentru Noi Răspunsuri Sociale (INSA) a constatat că 75% dintre respondenți se confruntă cu povara creșterilor recente ale prețurilor, aproximativ 50% temându-se că vor avea probleme să se încălzească în lunile mai reci.

Germania este dependentă de Rusia pentru peste o treime din gazul său, iar Moscova a reacționat la sancțiuni prin reducerea livrărilor prin conducta Nord Stream.

Acest lucru, combinat cu inflația crescândă în întreaga Europă, a provocat panică în Germania, germanii cumpărând sobe și lemne de foc, livrările acestora fiind epuizate până anul viitor.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading