Vești bune: Economia României va crește mai repede decât se aștepta

by | 9 Sep 2022 | Economie

Economia României va crește mai rapid decât cele mai recente prognoze din acest an, în ciuda crizei energetice la nivel european pe care și România o resimte din plin și a inflației ajunsă la 15%. Aprecierile pozitive ale economiei au fost făcute ministrul de Finanțe Adrian Câciu.

Produsul intern brut a crescut cu 5,3% în al doilea trimestru comparativ cu aceeași perioadă din 2021. Acesta a fost susținut în principal de consumul intern, în timp ce industria prelucrătoare a avut o contribuție negativă. Creșterea ridicată din trimestrul II i-a luat prin surprindere pe analiști, deoarece datele statisticilor anterioare erau sumbre.

Plafonarea prețurilor la energie va continua încă un an dar cu schimbări

Cu toate acestea, Căciu a spus că evoluția pozitivă s-a datorat răspunsului companiilor la provocările cu care se confruntă, deși a recunoscut că sprijinul statului a fost limitat de lipsa resurselor.

În primul semestru, economia a crescut cu 5,8% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cifra este considerabil peste prognoza de vară a Guvernului României de 3,5% pentru întregul an 2022.

Mercedes va investi în România 135 de milioane de euro iar Ford 490 de milioane

„Nu am pierdut legătura cu realitatea. Suntem foarte precauți, în fiecare zi încercăm să menținem stabilitatea. Când cineva menține stabilitatea, începe să-ți creezi perspective”, a spus Caciu.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading