Anchetă SUA: Familia Biden a primit milioane de dolari de la corupți din România, din China pentru influență

by | 11 May 2023 | Extern

Joe Biden și familia au primit peste 10 milioane de dolari din scheme de afaceri dubioase din România (de la omul de afaceri condamnat Puiu Popoviciu) și China, în schimbul a ceea ce pare a fi trafic de influență.

Familia Biden și asociații săi în afaceri  au creat o rețea complicată de peste 20 de companii, potrivit unor documente bancare obținute de Comitetul de Supraveghere al Camerei Reprezentanților din SUA – un sistem, spun parlamentarii republicani, care era menit să ascundă banii primiți de la cetățeni străini.

În timp ce Trump este persecutat politic, adevărata corupție, a familiei Biden, e nepedepsită

Șaisprezece dintre companii erau societăți cu răspundere limitată formate în timpul mandatului lui Joe Biden ca vicepreședinte, conform declarației comitetului în conferința de presă de miercuri. Familia Biden, asociații lor de afaceri și companiile lor au primit mai mult de 10 milioane de dolari de la cetățeni străini și companiile aferente acestora, arată înregistrările. Aceste plăți au avut loc atât în timp ce Biden era în funcție ca vicepreședinte, cât și după terminarea mandatului său.

În ceea ce reprezentanta republicană Nancy Mace a numit un act de „gimnastică financiară”, multe plăți au fost direcționate de la companii străine către companiile asociaților de afaceri ai familiei Biden, care apoi au distribuit plăți către Biden în plăți incrementale către diferite conturi bancare, într-o presupusă încercare de a ascunde sursa fondurilor.

Cel puțin nouă membri ai familiei Biden au primit plăți, potrivit președintelui comitetului James Comer. Aceștia sunt Hunter Biden, fiul lui Joe Biden; James Biden, fratele președintelui; soția lui James Biden, Sara Jones Biden; soția regretatului Beau Biden (un alt fiu al președintelui), Hallie Biden (care a fost și iubita lui Hunter Biden); fosta soție a lui Hunter Biden, Kathleen Buhle; soția lui Hunter Biden, Melissa Cohen; și „trei copii ai fiului președintelui și ai fratelui președintelui”.

O mare parte din bani au venit de la cetățeni chinezi și companii cu legături cu Partidul Comunist Chinez. Mai mulți membri ai familiei Biden au primit bani după ce au trecut prin contul unui asociat. Comer a spus că despre țările în care familia Biden a făcut trafic de influență, China este „cea mai reputată”.

Corupții din România sunt valoroși pentru Biden

Comitetul a dezvăluit miercuri că înregistrările sugerează că relațiile de afaceri ale familiei Biden și ale asociaților săi în România „indică un plan de trafic de influență” din 2015 până în 2017.

La acea vreme, vicepreședintele de atunci Biden s-a pronunțat împotriva corupției din România, în timp ce familia Biden a primit peste un milion de dolari de la o companie controlată de un cetățean român, Gabriel Popoviciu. Popoviciu, zis Puiu a fost condamnat pentru corupție la 7 ani, în prezent fugit din țară, a trimis banii printr-un asociat al familiei Biden, potrivit comisiei.

Din noiembrie 2015 până în mai 2017, Bladon Enterprises a plătit lui Robinson Walker, LLC peste 3 milioane de dolari. Bladon Enterprises este compania din Cipru a lui Gabriel Popoviciu, pe care acesta obișnuia să desfășoare afaceri în România. Robinson Walker este partenerul de afaceri al familiei Biden care a trimis familiei Biden 1,3 milioane de dolari familiei.

Conturile familiei Biden au primit aproximativ 1,038 milioane de dolari din contul lui Robinson Walker, LLC după depozitele Bladon Enterprises, a dezvăluit comitetul pe baza transferurilor bancare.

Șaisprezece dintre cele șaptesprezece plăți implicate în înțelegere au avut loc în timp ce Biden era încă în funcția de vicepreședinte. Banii „încetează să mai curgă de la cetățeanul român la scurt timp după ce Joe Biden părăsește vicepreședinția”, a spus Comer.

Banii din China pentru familia Biden

Familia Biden a primit, de asemenea, „milioane de dolari din China”, Comer spunând că este „de neconceput ca președintele actual să nu știe” despre plăți.

Comer a spus că informațiile dezvăluite miercuri sunt rezultatul unor citații la patru bănci diferite și a subliniat că acest comitet este încă la începutul anchetei și consideră că există până la 12 bănci cu înregistrări relevante pentru investigația sa.

În martie, comitetul a dezvăluit anterior că Hunter Biden, James Biden, Hallie Biden și un al patrulea necunoscut Biden au primit un total de 1,3 milioane de dolari în plăți din conturi legate de asociatul de afaceri al familiei Biden, Rob Walker, în 2017, la scurt timp după ce Walker a primit un transfer de 3 milioane de dolari de la o companie energetică chineză.

Înregistrările bancare citate arată că State Energy HK Limited, o firmă afiliată CEFC China Energy, a transferat 3 milioane de dolari către Robinson Walker, LLC la 1 martie 2017 – la mai puțin de două luni după ce vicepreședintele de atunci Joe Biden și-a părăsit mandatul. A doua zi, Robinson Walker, LLC a transmis 1.065.000 USD către European Energy and Infrastructure Group din Abu Dhabi, o companie asociată cu James Gilliar, un alt partener de afaceri al lui Hunter Biden.

Membrii familiei Biden și companiile lor au început apoi „să primească plăți suplimentare pe o perioadă de aproximativ trei luni”, se arată în nota comitetului din martie. „Destinatarii banilor au fost Hallie Biden, companii asociate cu Hunter Biden și James Biden și un cont bancar necunoscut identificat ca ‘Biden’”.

Contul necunoscut „Biden” a primit 70.000 de dolari de la Robinson Walker, LLC între martie și mai 2017, conform înregistrărilor bancare citate, obținute de comitet.

Robinson Walker LLC ia trimis lui Hallie Biden 25.000 de dolari pe 20 martie 2017, potrivit notificării. Cu o lună mai devreme, ea a primit un transfer de 10.000 de dolari de la Robinson Walker LLC cu puțin timp înainte de a primi plata de 3 milioane de dolari.

Între timp, un cont aparținând lui Hunter Biden a primit 500.000 USD în acel interval de timp, în timp ce un cont aparținând lui James Biden a primit 360.000 USD.

Nota a mai dezvăluit că contul lui Walker a trimis bani membrilor familiei Biden în 2015, în timp ce Joe Biden era încă în funcție.

„La 5 noiembrie 2015, Robinson Walker, LLC a primit un transfer de la o companie (Comitetul continuă să investigheze identitatea titularului de cont pentru această companie) care avea un cont bancar în străinătate în valoare de 179.836,86 USD”, se adaugă nota. Această sumă pare să fi fost împărțită între Walker, Gilliar și familia Biden. Contul lui Hunter Biden a primit 59.000 USD în noiembrie 2015.

E-mailurile compromițătoare de pe computerul lui Hunter Biden (fiul lui Biden) au arătat că banii erau o recompensă pentru că au oferit acces la Biroul Oval mai multor oficiali comuniști în timp ce Biden era vicepreședintele lui Obama.

Etichete: Biden | corupție

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading