Casa Alba: China nu a furnizat suficiente date originale despre începuturile epidemiei

by | 25 Feb 2021 | Extern

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american, Jake Sullivan, a declarat duminică pentru CBS News că autorităţile chineze nu au furnizat “suficiente date” cu privire la originea şi răspândirea ulterioară a noului coronavirus, relatează Hotnews.

“Suntem pe punctul de a publica un raport cu privire la originile pandemiei din Wuhan, China, incă avem întrebări, deoarece nu credem că Beijingul a pus la dispoziţie suficiente date originale despre modul în care această pandemie a început să se răspândească atât în China, cât şi ulterior în toată lumea”, a declarat oficialul american pentru CBS News. Misiunea OMS la Wuhan a admis ca posibilă inclusiv ipoteza ca virusul ar fi ajuns in alte ţări prin intermediul alimentelor congelate, însă a recunoscut că a primit rezumate ale primelor cazuri înregistrate şi nu datele originale despre pacienţi.

Jake Sullivan a subliniat că “singura modalitate de a avea o investigaţie cu un fundament ştiinţific este să ai acces la toate datele şi nu numai (…) pentru a şti ce s-a întâmplat în această pandemie şi pentru a putea preveni viitoare pandemii”, relatează Hotnews. “Nu sunt în măsură să spun cum a apărut COVID-19. Tot ce pot face este să cer OMS să îşi facă treaba cât mai bine”, a adăugat consilierul preşedintelui SUA. În acest context, el s-a exprimat în favoarea realizării investigaţiei de către specialişti. Ancheta “ar trebui lăsată în seama oamenilor de ştiinţă şi a experţilor, astfel încât aceştia să o poată duce la bun sfârşit fără nicio intervenţie din partea vreunui guvern”.

Etichete: Wuhan

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading