Casa Albă folosește influencerii Tik Tok pentru a da vina pe Putin pentru prețuri și inflație

by | 16 Mar 2022 | Extern

Recent s-a anunțat că administrația Biden va „informa” influencerii TikTok cu privire la conflictul dintre Rusia și Ucraina, în efortul de a-și răspândi manipularea despre prețurile ridicate ale combustibilului. Deși prețurile erau deja mărite cu un an înainte de escaladarea conflictului Ucraina-Rusia, Casa Albă dă vina pe Putin.

Acest videoclip este realizat de influencera de pe TikTok, Ellie Zeiler, care are 10,5 milioane de urmăritori pe platformă:

Zeiler a menționat că a discutat cu oficialii de la Casa Albă despre această problemă, iar aceștia au explicat cauzele. „Ieșim dintr-o pandemie de doi ani. Când cererea crește, prețul crește.” repetă Zeiler. Ea a menționat apoi că discuția ei cu Casa Albă a acoperit situația din Ucraina și modul în care aceasta a afectat lucrurile aici în America. „Acum, când Putin începe această luptă îngrozitoare dintre Ucraina și Rusia, nimeni nu vrea să lucreze cu el și să facă comerț internațional”.

Mesajele despre prețurile ridicate ale combustibililor și inflația ca fiind cauzate de Putin au fost consistente în rândul democraților lui Biden și aliații săi, precum și în presa de stânga. Acum, acest mesaj este repetat la unison  pe multe platforme diferite și îi vizează pe cei din afara audienței știrilor prin cablu, mai ales pe tineri.

Politici precum ordinul executiv din prima zi a lui Biden de a opri construcția conductei de petrol Keystone XL (Canada – SUA) asu limitarea numărului de permise de extracție nu au fost menționate în videoclipul lui Zeiler și nici nu a fost menționat de administrație.

Inflația este de 7,9% în 2022 față de 1,7% în 2021

Sursa: Statista

Prețul benzinei este 4,414 usd/galon în 2022 față de 2,94 usd/galon în 2021

Sursa: ycharts.com

Și cum Biden este în cădere liberă în sondaje, nemaiavând încrederea populației, manipularea se face acum prin celebrități, fie ele și de Tik Tok. Pentru că, nu-i așa, dacă vedetele ne spun ceva, trebuie să le ascultăm, pentru că suntem împreună la greu, exact ca în pandemie.

Nu este prima dată când Casa Albă Biden a cerut ajutorul unor influenceri și celebrități de pe internet pentru a-și ținti mesajul către un public tânăr. În efortul de a vaccina tinerii împotriva COVID-19, Casa Albă a invitat-o ​​pe cântăreața Olivia Rodrigo să pledeze pentru vaccinuri.

Casa Albă Biden a stârnit, de asemenea, controverse atunci când l-a angajat pe TikTok-erul Benny Drama pentru a promova vaccinuri pentru copiii de vârstă școlară. Videoclipurile au fost filmate cu doar câteva zile înainte ca Afganistanul să cadă în mâinile talibanilor.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading