China inundă internetul cu conținut provocator pentru a ascunde protestele împotriva regimului

by | 7 Dec 2022 | Extern

Pe măsură ce protestele se desfășurau în multe orașe China din cauza restricțiilor stricte anti-Covid, utilizatorii Twitter care căutau informații despre orașele afectate au fost inundați de tweet-uri provocatoare care afișau domnișoare tinere în ipostaze sugestive care se arată dornice de relații. Observația a fost făcută de  France 24.

În China, conținutul pornografic este de obicei interzis, dar intenția regimului sau a altor autorități de a împiedica accesul la conținutul legat de proteste este o prioritate în țară.

Proteste au cuprins China după moartea intr-un incendiu a unor oameni incuiați în bloc de autorități

Au fost analizate postările în limba chineză, care au inundat fluxurile Twitter pe 2 decembrie, chiar și după ce autoritățile chineze ar fi anunțat că au relaxat restricțiile în orașe, împreună cu Shanghai și Guangzhou, renunțând la testare la urcare în autobuze și în alte locuri publice dar cam atât deocamdată.

Tweeturile au fost postate la fiecare două secunde de la o mulțime de conturi diferite, majoritatea create în ultimele două luni, cu puțini sau deloc urmăritori – indicatori larg răspândiți ai profilurilor Twitter create artificial sau false.

Tweeturile, care etichetau orașe total diferite, aveau cuvinte înrudite, în general echivalente, expresii de obicei aleatorii sau fragmente de propoziții fără sens în limba chineză și engleză, iar imaginile postate au apărut de mai multe ori.

Imaginile identice sunt postate din nou și din nou de conturi total diferite, blocând fluxul Twitter. Conturile dovedite mai jos ar putea avea nume de utilizatori complet diferite, dar toate au imaginea de profil identică, ceea ce sugerează că acesta este material de tip spam.

Investigatorul digital Benjamin Strick de la Center for Info Resilience a colectat mai mult de 3.000 de tweet-uri folosind etichetele de plasare a trei orașe scrise în mandarină: Beijing #北京 , Hangzhou #杭州 și Chongqing #重庆.

El a salvat un jurnal și și-a postat concluziile pe Twitter, urmărind conturile producătoare de spam, dintre care câteva interacționaseră între ele. În șirul său de tweet-uri, Strick arată că postările au o implicare minimă a utilizatorilor pe platformă.

Aproape toate aceste conturi de Twitter fuseseră create în ultima lună (noiembrie 2022), nu aveau urmăritori și urmăriseră ambele câteva conturi alese aleatoriu.

Controlul informațiilor

Pe 30 noiembrie, un tweet postat de jurnalista din Singapore Melissa Chen a raportat că clienții rețelelor de socializare de limba chineză s-au plâns de telefoanele lor fabricate în China, Huawei, care ștergeau automat din telefoanele lor filmele cu protestele.

Etichete: China | control

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading