Fake news-ul mortal al lui Zelenski duce lumea în pragul războiului mondial

by | 18 Nov 2022 | Extern

În urma exploziei rachetelor ucrainene de marți, Zelenski insistă în continuare  că este vorba despre o „rachetă lansată de pe teritoriul Federației Ruse”, referindu-se la incident drept „teroarea rachetelor Rusiei” deși toate dovezile  și toți aliații îl contrazic. Ce urmărește cu acest fake news?

În câteva ore de la explozie a devenit clar că incidentul, în care au fost ucise două persoane, a fost de fapt cauzat de rachetele de apărare aeriană ucraineană.

Rachete presupus rusești căzute în Polonia: 2 morți. Rușii neagă iar Biden le dă dreptate

Asta nu i-a împiedicat oricum pe premierul britanic Rishi Sunak, șeful NATO și alți oficiali de seamă inclusiv de pe la noi, să dea vina pe Rusia pentru incident, în ciuda faptului că este în mod clar vina Kievului.

La scurt timp însă toată lumea s-a potolit când au apărut declarațiile președintelui Poloniei, a lui Biden și informările de securitate de la americani care au asigurat că nu e vorba de un atac rusesc, rachetele Moscovei neavând cum să ajunga până în Polonia,ci ca este vorba de apărarea antiaeriană ucraimeană care a dat greș.

Associated Press a emis o corecție oficială pentru raportarea sa nu atât de lipsită de importanță marți, care ar fi putut declanșa cu ușurință un lanț de evenimente care ar fi condus la declanșarea celui de-al treilea război mondial. De altfel toate marile ziare s-au grabit să publice noile informații pentru a nu lăsa să se propage o minciună ce ar putea declanșa un răspuns militar din partea NATO, deci începutul unui război amplu.

O declarație a Casei Albe a susținut evaluarea Poloniei și a NATO conform căreia explozia de marți la granița poloneză a fost „cel mai probabil rezultatul unei rachete de apărare aeriană ucraineană care, din păcate, a aterizat în Polonia”.

Declarația purtătorului de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson, a mai spus că SUA au „încredere deplină” în ancheta în curs a guvernului polonez. „Nu am văzut nimic care să contrazică evaluarea preliminară a președintelui Duda că această explozie a fost cel mai probabil rezultatul unei rachete de apărare aeriană ucraineană care, din păcate, a aterizat în Polonia”, a spus ea.

„Apărarea Ucrainei își lansa rachetele în diferite direcții și este foarte probabil ca una dintre aceste rachete să fi căzut, din păcate, pe teritoriul polonez”, a declarat președintele polonez Andrzej Duda. „Nu există nimic, absolut nimic, care să sugereze că a fost un atac intenționat asupra Poloniei”.

Toate aceste recunoașteri întârziate că nu, nu a fost un atac rusesc, au venit în mod convenabil după ce președintele SUA a profitat ieri de „ceața războiului” pentru a introduce un alt pachet masiv de ajutor de urgență de 37 de miliarde de dolari pentru Ucraina, aproape simultan cu incidentul la graniță dar nimicnu pare să îl potolească pe vampirul Zelenski. Foamea de sânge rusesc e de necontrolat iar dacă poate fi potolită cu sacrificii poloneze, europene, americane, nu conteaza. Să fie sânge!

Reacții furioase împotriva lui Zelenski din Polonia si Ungaria

Zelenski nu s-a oprit doar la a raspândi minciuni cu privire la rachetele căzute în Polonia pentru a declanșa răspunsul NATO în baza articolului 5, ci și-a arătat și lipsa de respect și neîncrederea față de polonezi, cerând să fie primiți si anchetatorii ucraineni la locul exploziei.

Și când te gândești că Polonia s-a oferit pe tavă,  contribuind cu zeci de milioane de dolari la războiul Ucrainei și gazduind 4 milioane de refugiați de război. Răsplata: lipsa de recunoștință și împingerea la moarte a polonezilor și distrugerea Poloniei într-un eventual război.

Acum, fostul președinte al consiliului orașului Lublin, reședința regiunii în care se află Przewodow, locul exploziei, cere Poloniei să-și regândească abordarea față de război în lumina incidentului.

Fiind până acum un susținător ferm al Ucrainei, Jaroslaw Pakula a spus că accidentul cu rachetă a arătat că Varșovia trebuie să trimită un mesaj direct Kievului, în loc să le spună propriilor cetățeni „povesti cu zâne”.

„Desigur, aceasta este o rachetă ucraineană. Desigur, aceasta este o provocare din partea autorităților ucrainene”, a postat Pakula pe pagina sa de Facebook.

Cerând ca Varșovia să „nu mai suporte acest comportament” din partea Ucrainei, Pakula a remarcat: „Vă îndemn să regândiți poziția Poloniei cu privire la acest război în cazul în care linia roșie este depășită din nou!”

Guvernul de la Budapesta consideră că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a dat un „exemplu negativ” afirmând că racheta care a ucis două persoane într-un sat polonez de lângă granița cu Ucraina era rusească, relatează BFM TV.

„Într-o astfel de situație, liderii mondiali vorbesc în mod responsabil”, a declarat Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban. „Președintele ucrainean, acuzându-i imediat pe ruși, a greșit, este un exemplu negativ”, a adăugat oficialul de la Budapesta. El a lăudat, în schimb, atitudinea prudentă a Poloniei și a Statelor Unite.

Va reuși cineva să-i tragă cortina actorului de la Kiev? Sau măcar să-i ia microfonul?

Etichete: razboi | Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading