Germania a înregistrat 50.196 cazuri noi, un record de la începutul pandemiei

by | 11 Nov 2021 | Extern

Germania a raportat joi un record de 50.196 de cazuri noi de coronavirus, a patra zi la rând în care a înregistrat un nou maxim zilnic, în timp ce un al patrulea val de infecții cu COVID-19 a cuprins țara, anunță Reuters.

Este pentru prima dată când pragul de 50.000 de cazuri noi zilnice este depăşit de la începutul pandemiei după ce Germania a înregistrat un număr record de infectări în ultimele zile. Numărul de decese în 24 de ore a crescut joi la 235.

Numărul total de cazuri confirmate de coronavirus este acum de 4,89 milioane, iar numărul total de decese a crescut cu 235 la 97.198, potrivit autorității de sănătate publică a Institutului Robert Koch.

Institutul a raportat o creștere a ratei de incidență a coronavirusului pe șapte zile – numărul de persoane la 100.000 care urmează să fie infectate în ultima săptămână – la 249 de la 232 miercuri.

Germania are o rată de vaccinare de puţin peste 67%.

Cele trei partide germane aflate în discuții pentru formarea unui guvern de coaliție până la începutul lunii decembrie au convenit să nu prelungească starea de urgență la nivel național, în ciuda valului de infecții.

În schimb, ei au prezentat luni un proiect de lege care va modifica legislația existentă pentru a permite ca măsuri precum măștile faciale obligatorii și distanțarea socială în spațiile publice să continue să fie aplicate până în martie viitor.

Proiectul de lege urmează să fie prezentat camerei inferioare a parlamentului Bundestag-ului joi și votat în sesiune specială o săptămână mai târziu.

De asemenea, părțile iau în considerare să permită angajatorilor să impună o cerință ca personalul lor să fie vaccinat, recuperat sau testat negativ pentru coronavirus, a declarat Dirk Wiese, liderul parlamentar adjunct al social-democraților, pentru televiziunea ARD.

Germania a anunțat deja anterior  că introduce măsuri dure contra celor nevaccinați. Astfel, începând de luni, Berlinul va interzice persoanelor nevaccinate accesul în restaurantele fără terase, baruri, săli de sport şi saloane de coafură. Accesul în aceste locuri publice nu va mai fi permis cu un test negativ dacă posesorii nu sunt vaccinaţi sau nu pot dovedi că au trecut prin boală.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading