Guvernul Trudeau intenționează să lovească din nou camionagiii, să pună în aplicare pașapoarte interprovinciale de vaccinare

by | 31 Jan 2022 | Extern

Duminică dimineață 30.01.2022, a doua zi după sosirea masivă a Convoiului pentru Libertate în Ottawa, Canada, pentru a protesta împotriva mandatului care obligă camionagii canadieni nevaccinati care se întorc din Statele Unite să intre în carantină odată ce s-au întors acasă, ministrul Transporturilor din  Canada a declarat că „se lucrează” pentru implementarea vaccinării obligatorii interprovinciale pentru șoferii de camion.

In timp ce camionagii au intrat în Ottawa, Trudeau a plecat de acasă și s-a mutat într-o locație nedezvăluită.

Întrebat despre afirmațiile conform cărora vaccinarea obligatorie a cauzat întreruperi în lanțul de aprovizionare, Trudeau a declarat: „Regret că partidul conservator și politicienii conservatori le produc frică canadienilor (datorită declaratiilor) cu privire la lanțul de aprovizionare, dar realitatea este că vaccinarea este modul în care vom trece prin pandemie”, a anuntat The Guardian.

CTV News a comentat pe seama altor obligativitațî de vaccinare care au fost impuse cetățenilor canadieni de către guvernul lui Trudeau:

Odată cu obligativitea impusă  pentru transportatorii transfrontalieri, la 30 noiembrie 2021, guvernul federal a interzis călătorilor nevaccinați cu vârsta de peste 12 ani să se îmbarce într-un avion sau într-un tren de pasageri din Canada, indiferent dacă au un test COVID-19 negativ. Guvernul federal a cerut, de asemenea, ca funcționarii publici, inclusiv Poliția Regală Montată din Canada, să fie vaccinați complet, o politică care afectează aproximativ 267.000 de lucrători, cu cateva excepții făcute din motive medicale, religioase sau din motive legate de drepturile omului.

La mijlocul lunii ianuarie, Stephen Laskowski, președintele Canadian Trucking Alliance, a recunoscut  pentru Bloomberg News că țara sa avea deja 23.000 de șoferi mai puțin de ceea ce este necesar pentru a satisface cererea, motiv cheie pentru problemele ivite în lanțul de aprovizionare din întreaga țară.

Premierul provinciei Alberta, Jason Kenney, a încercat să determine guvernele canadiane și americane să scutească camionagii de obligativitatea vaccinarii la graniță. El a declarat:

Decizia de a impune camionagiilor nevaccinați să intre în carantină după ce trec granița a scos practic mii de șoferi de distanțe lungi din sistemul logistic de transport transfrontalier”. El a adăugat că guvernul Albertei „doar cere celor două guverne federale să exercite pur și simplu un pic de bun simț aici și să extindă o scutire pentru camionierii transfrontalieri nevaccinati. … Această politică nu cred că are un sens pentru sănătatea publică, dar va agrava ceea ce știm că este o problemă în lanțul de aprovizionare.

Jay Hill, un fost membru conservator al parlamentului Canadei, a declarat despre Convoiul Libertații:

Acest lucru a căpătat cu adevărat o viață proprie. Marea majoritate a oamenilor care fie s-au urcat la bord pentru a participa la convoiul de camioane, fie cei care au donat pentru a-l sprijini financiar tocmai au ajuns la un punct de frustrare și exasperare cu aceste masuri de impunere a restricțiilor și doresc ca cineva să vorbească și să le spună: destul.

Noul mandat transfrontalier al lui premierului Trudeau a stârnit îngrijorări și din alte motive. La fel ca multe țări, Canada se confruntă cu o inflație în creștere și cu un lanț de aprovizionare deja tensionat de pandemie, deficit de forță de muncă și vreme rea. Prețurile sunt în creștere, inclusiv la alimente și benzină. A devenit din ce în ce mai greu să găsești unele produse pe rafturile magazinelor alimentare, iar economia Canadei depinde în mare măsură de șoferii care transportă marea majoritate a alimentelor și bunurilor consumate în țară”, a menționat BBC.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading