Trudeau fuge din Ottawa în timp ce „Convoiul pentru libertate” protestează în capitala Canadei

by | 31 Jan 2022 | Extern

Premierul canadian Justin Trudeau și familia sa au fugit din capitala Ottawa pentru „o locație secretă”, în timp ce mii de șoferi de camioane care călătoreau într-un „convoi pentru libertate” pentru a protesta împotriva mandatelor de vaccinare se îndreptau spre capitala.

Această rușinoasă fugă vine după ce joi anunțase că se izolează 5 zile pentru a venit în contact cu un COVID pozitiv. Cele 3 doze de vaccin aparent funcționează!

„Am aflat că am fost expus la COVID-19. Rezultatul testului meu rapid a fost negativ. Urmez regulile @OttawaHealth și mă izol timp de cinci zile. Mă simt bine și voi lucra de acasă”, a scris Trudeau pe Twitter joi.

Utilizatorii rețelelor de socializare au subliniat că anunțul său a venit cu 2 zile înainte ca convoiul de camioane să ajungă la Ottawa.

Zeci de mii de oameni s-au adunat pașnic sâmbătă și duminică pe Dealul Parlamentului din Ottawa,  canadienii au trimis un mesaj lumii întregi – că mandatele și restricțiile privind vaccinurile din cauza COVID trebuie să se încheie.

Previziunile media mainstream cu privire la violență și extremism au fost dejucate, când zecile de mii de canadieni s-au adunat fluturând steaguri canadiene, dansând pe străzi și sărbătorind formarea unui convoi monumental care a unit o națiune și a inspirat mișcări similare în întreaga lume (Italia, Olanda, Australia).

Trudeau a caracterizat convoiul drept o „mică minoritate marginală” și a spus că au „idei inacceptabile” în zilele premergătoare protestului de sâmbătă de la Ottawa.

Soferii de camion protestează împotriva vaccinării obligatorii și restricțiilor care nu împiedică deloc tranmiterea Omicron. În octombrie anul trecut, Trudeau a implementat vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii federali. Pe 15 ianuarie, el a instituit un ordin de vaccinare pentru toți cei care trec granița cu Canada într-o mișcare care a afectat tiriștii.

Soferii de camion și-au exprimat disponibilitatea de protesta până se schimbă reglementările privind restricțiile. Lupta continuă.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading