Începând din 15 februrie adulții nevaccinați din Italia cu vârsta de peste 50 de ani au interzis la muncă

by | 17 Feb 2022 | Extern

Începând de marți, toți angajații italieni din sectorul public sau privat cu vârsta de peste 50 de ani vor trebui să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19, “permisul super verde” pentru a intra la locul de muncă.

“Permisul super verde” – pașaport pentru vaccin este, de asemenea, necesar pentru a intra în majoritatea locațiilor din Italia.

Cerința de vaccinare, care a fost anunțată printr-o lege publicată pe 7 ianuarie, este aplicată oricărei persoane care trăiește în Italia cu vârsta de peste 50 de ani sau oricărei persoane care implinește 50 de ani până pe 15 iunie, potrivit The Local. Regula se aplică cetățenilor străini, lucrătorilor independenți și șomerilor.

O italiancă care nu este vaccinată a spus că în ultimele luni au apărut noi norme sociale, vizând în esență persoanele nevaccinate.

„Oamenii nu mă vor mai saluta pe stradă”, a declarat Patrizia Bianco, 55 de ani, pentru The Wall Street Journal în ianuarie. „Dacă fac un pas spre ei, ei fac un pas înapoi. Este trist.”

Cei care nu sunt vaccinați și intră la locul de muncă se pot confrunta cu amenzi în valoare de 600 de euro și 1.500 de euro, potrivit legii. Încălcările repetate înseamnă că amenzile sunt dublate, iar angajatorii care nu aplică regulile sunt, de asemenea, supuși amenzilor între 400 de euro și 1.000 de euro.

Studiile au arătat că varianta și subvariantele Omicron au impact asupra persoanelor complet vaccinate, precum și asupra persoanelor nevaccinate. De exemplu, o lucrare publicată de Universitatea din Copenhaga, Universitatea Tehnică, la sfârșitul lunii ianuarie a constatat că subvarianta BA.2 infectează oamenii, indiferent de starea de vaccinare.

Între timp, numărul de infecții cu COVID-19 din Italia a scăzut în ultimele săptămâni. Aproximativ 51.000 de cazuri noi au fost raportate duminică, în comparație cu peste 62.000 raportate cu o săptămână înainte, potrivit agenției de presă ANSA.

În ciuda numărului de cazuri în scădere, ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat presei italiene în weekend că „trebuie să insistăm în continuare asupra vaccinării” pentru persoanele cu vârsta de 50 de ani și peste.

„Cerința pentru cei peste 50 de ani este o decizie corectă care ne pune în situația de a privi lunile următoare cu mai multă încredere”, a spus Speranza, fără a ține cont de imunitatea naturală sau de ușurința în care varianta Omicron infectează indivizii vaccinați.

În Austria, președintele a semnat la începutul acestei luni un proiect de lege care impune vaccinarea obligatorie pentru toți adulții, cu vârsta de peste 18 ani, cu căteva excepții. Cei care nu au dovada vaccinării sau a scutirii riscă o amendă inițială de 600 de euro și amenzi suplimentare de până la 3.600 de euro.

Etichete: COVID-19 | Italia

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading