Infectări record în Israel; se discută scoaterea certificatului verde

by | 19 Jan 2022 | Extern

Ministrul israelian de Finanțe Avigdor Lieberman a anunțat marți că lucrează la anularea  certificatului verde  COVID-19 din țară, invocând daunele aduse economiei.

Certificatul verde stipulează că numai cei care sunt vaccinați sau s-au recuperat de COVID-19 pot intra în locuri interioare, cum ar fi restaurante și magazine, precum și în locuri aglomerate în aer liber, inclusiv stadioane.

„Nu există nici o logică medicală, nici epidemiologică în Pass și mulți experți sunt de acord cu asta”, a scris Lieberman pe Twitter, exprimându-și îngrijorarea cu privire la „daunele directe aduse economiei și funcționării zilnice”, precum și panica publică.

„Colaborez cu toate organismele relevante pentru a anula permisul și pentru a menține o rutină normală de viață pentru toți”, a adăugat ministrul conform Times of Israel.

Numărul de cazuri grave a crescut, pe măsură ce oficialii se străduiesc să-și recalibreze răspunsul la varianta Omicron, care a provocat un număr uluitor de infecții în ultimele săptămâni, dar mai puține decese decât focarele anterioare.

Ministerul Sănătății a declarat că au fost confirmate 65.259 de noi infecții luni și 62.210 cazuri noi duminică. Ambele cifre au marcat recorduri zilnice.

Ministerul Sănătății a declarat marți că va continua să ofere a patra doză de vaccin israelienilor peste 60 de ani și grupurilor expuse riscului, în ciuda unui studiu publicat luni care indică că a patra injecție nu oferă suficientă protecție împotriva Omicron. Datele inițiale au arătat că varianta actuală larg răspândită Omicron este capabilă să ocolească vaccinul în multe cazuri.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading