Înfrângere dură pentru Biden: vaccinarea obligatorie pentru angajatorii privați e neconstituțională

by | 14 Jan 2022 | Extern

Curtea Supremă a SUA a respins ca fiind neconstituțională vaccinarea obligatorie și testarea impuse de Joe Biden pentru întreprinderi private cu peste 100 de angajați, prin intermediul Administrației pentru Securitate și Sănătate în Muncă (OSHA). Această politică se aplica la peste 80 de milioane de angajați. Majoritatea instanței a considerat că riscul pe care îl prezintă COVID-19 în mod specific la locul de muncă e comparabil cu pericolele „de zi cu zi” ale criminalității și poluării cu care se confruntă indivizii pretutindeni.

Instanța a declarat că regula care afectează marile întreprinderi, emisă de Administrația pentru Securitate și Sănătate în Muncă (OSHA), nu este o utilizare obișnuită a puterii federale.

„În schimb, este o încălcare semnificativă a vieții – și a sănătății – a unui număr mare de angajați”, a spus instanța.

„Permiterea OSHA să reglementeze pericolele vieții de zi cu zi – pur și simplu pentru că majoritatea americanilor au locuri de muncă și se confruntă cu aceleași riscuri în timp ce sunt la job – ar extinde semnificativ autoritatea de reglementare a OSHA fără o autorizație clară a Congresului”, a adăugat instanța.

Curtea menținut însă ordinul Centrelor pentru Servicii Medicare și Medicaid (CMS).  În cazul unităților de asistență medicală, majoritatea curții a concluzionat că regulamentul „se potrivește perfect” în puterea conferită de Congres guvernului de a impune condiții pentru fondurile Medicaid și Medicare, care include politici care protejează sănătatea și siguranța.

Argumentele orale au fost demne de remarcat pentru numeroasele declarații false făcute de judecători i deocrați despre pandemia de coronavirus, în special afirmația gognată a judecătorului Sonia Sotomayor conform căreia 100.000 de copii au fost internați în spital. Dar nici confrații ei de stânga n-au fost mai prejos. Am scris în detaliu în articolul Fake news ordinar la Curtea Supremă a SUA; iată cum judecătorii politici susțin sistemul autoritar

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading