Macron a ignorat telefonul de felicitare a lui Biden din seara alegerilor

by | 26 Apr 2022 | Extern

Președintele francez, proaspăt reales, Emmanuel Macron, nu a raspuns telefonului primit de la președintele Biden duminică seara, lăsându-l pe acesta să discute cu personalul președintelui francez.

„Mă simt bine în privința alegerilor din Franța”, a spus Biden unui grup de reporteri la întoarcerea sa la Washington, D.C., după o excursie de weekend în statul să de baștină, Delaware. “Am încercat să vorbesc cu el aseară. Am vorbit cu personalul său și a fost la Turnul Eiffel distrându-se bine. Și o să vorbesc cu el astăzi.”

Biden l-a felicitat pe Macron pe Twitter duminică, scriind:

„Felicitări lui @EmmanuelMacron pentru realegerea sa. Franța este cel mai vechi aliat al nostru și un partener cheie în abordarea provocărilor globale. Aștept cu nerăbdare continuarea cooperării noastre strânse – inclusiv pentru sprijinirea Ucrainei, apărarea democrației. și combaterea schimbărilor climatice.”

Biden s-a mai luptat înainte în încercările sale de a-i determina pe liderii mondiali să se îi acorde atenție. Prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman și șeicul Mohammed bin Zayed al Nahyan din Emiratele Arabe Unite au refuzat ambii apelurile de la Biden luna trecută cu privire la exporturile de petrol, potrivit The Wall Street Journal.

Liderii militari de top ai Rusiei au refuzat, de asemenea, apelurile lui Biden luna trecută, conform The Washington Post.

În 2021, încercările repetate ale SUA de a ajunge la Coreea de Nord nu au primit niciun răspuns, potrivit BBC.

Biden a vorbit în cele din urmă cu Macron luni pentru a-l felicita pentru realegerea sa, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

„El a subliniat relațiile strânse și de durată dintre Statele Unite și Franța, cel mai vechi aliat al nostru, bazate pe valori democratice comune, legături economice și cooperare în materie de securitate. Președintele Biden și-a transmis disponibilitatea de a continua să lucreze îndeaproape cu președintele Macron la prioritățile noastre globale comune”, se arată în declarația Casei Albe.

Etichete: Biden

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading