Marea Britanie: Vaccinarea obligatorie pentru personalul medical eliminată

by | 31 Jan 2022 | Extern

Sajid Javid, ministrul Sănătății elimină reglementarea de vaccinare obligatorie pentru personalul medical, pe fondul temerilor că ar putea forța serviciul de sănătate să concedieze 80.000 de oameni, anunță The Telegraph.

Ministrul Sănătății se va întâlni luni cu colegii săi miniștri din Comitetul Cabinetului de Operațiuni Covid pentru a eliminarea acestei reglementări. Mai multe surse guvernamentale au spus că miniștrii sunt așteptați să pună capăt cerinței, deoarece varianta omicron Covid, acum dominantă în Marea Britanie, este mai blândă decât variantele anterioare iar  datele arata că vaccinații transmit virusul mult mai mult decât nevaccinații.

Mișcarea vine după avertismente că aproape 80.000 de lucrători din domeniul sănătății vor fi forțați să-și părăsească locul de muncă pentru că au refuzat să facă două doze de vaccin Covid.

Colegiul Regal de Asistență Medicală, Colegiul Regal al Moașelor și Colegiul Regal al Medicilor au făcut toate eforturile pentru ca vaccinarea obligatorie să fie amânată, subliniind că ar avea un impact „catastrofal”.

Vaciinarea obligatorie pentru lucrătorii medicali trebuia să intre în vigoare în aprilie, joi, 3 februarie, fiind ultima zi în care personalul ar putea primi prima doză pentru a fi complet vaccinat la timp.

Cerința legală ca personalul din căminele de îngrijire să fie complet vaccinat a intrat în vigoare în noiembrie. Se estimează că 40.000 de oameni și-au pierdut deja locurile de muncă din cauza acestei politici. Conform noilor reguli, se așteaptă ca aceștia să poată reveni la muncă.

Personalul medical din Marea Britanie a protestat începând să poarte panglici mov pentru a-și semnala opoziția față de ordinul de vaccinare. Zeci de mii de persoane din domeniu au postat pe rețlele sociale mesaje de susținere a protestului.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading