Novak Djokovic despre interzicerea jucătorilor ruși la Wimbledon: “Este o nebunie”

by | 21 Apr 2022 | Extern

Novak Djokovic a criticat decizia organizatorilor turneului de tenis de la Wimbledon de a interzice jucătorii din Rusia și Belarus, etichetând această mișcare „nebună”.

All England Club a anunțat miercuri decizia șoc, spunând că ia atitudine în încercarea de a „limita influența globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile”.

Starul sârb a spus că nu este de acord cu războiul, dar interzicerea sportivilor a fost nedreaptă.

„Voi condamna întotdeauna războiul, nu voi sprijini niciodată războiul fiind eu însumi un copil al războiului”, a spus el la Serbia Open de la Belgrad.

„Știu câtă traumă emoțională lasă. În Serbia știm cu toții ce s-a întâmplat în 1999. În Balcani am avut multe războaie în istoria recentă. Cu toate acestea, nu pot susține decizia de la Wimbledon, cred că este o nebunie. Jucătorii, jucătorii de tenis, sportivii nu au nimic de-a face cu asta (războiul). Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun.”

Cel mai apropiat rival al lui Djokovic – nr. 2 mondial al Rusiei, Daniil Medvedev – va fi unul dintre numeroșii jucători suspendați. Medvedev l-a învins pe Djokovic în finala de la US Open anul trecut,  împiedicându-l să câștige al 21-lea turneu de Grand Slam.

ATP și WTA au criticat aspru decizia Wimbledon, la fel ca legenda tenisului Martina Navratilova.

WTA: …Aşa cum WTA a declarat în mod constant, sportivii individuali nu ar trebui să fie penalizaţi sau împiedicaţi să concureze din cauza locului de unde provin sau a deciziilor luate de guvernele ţărilor lor.

Discriminarea şi decizia de a concentra o astfel de discriminare împotriva sportivilor care concurează pe cont propriu, ca indivizi, nu este nici corectă, nici justificată.

WTA va continua să aplice regulile sale pentru a respinge discriminarea şi pentru a se asigura că toţi sportivii pot concura la evenimentele din circuitul nostru, dacă se califică pentru a face acest lucru, o poziţie care, până la anunţul de astăzi, a fost împărtăşită de întregul tenis profesionist. WTA îşi va evalua următorii paşi şi ce măsuri pot fi luate în legătură cu aceste decizii. (link declarație)

ATP, forul care conduce tenisul mondial masculin condamnă vehement decizia luată de englezi.

ATP: Considerăm că decizia de a exclude jucătorii din Rusia și din Belarus de la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon este nedreaptă și poate crea un precedent dăunător sportului.

Discriminarea bazată pe naționalitate constituie o încălcare a acordului nostru cu Wimbledon, care transmite că accederea pe tablou se face doar pe baza clasamentului ATP.

Sportul nostru e mândru că funcționează pe principiile meritului și corectitudinii, care spun că jucătorii concurează individual pentru a-și câștiga locul la turnee pe baza clasamentului ATP. (link declarație)

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading