Bill Gates avertizează că pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat, afirmând că este posibil să apară o variantă „și mai fatală” a virusului.

Cofondatorul Microsoft a făcut aceste remarci în timpul unui interviu pentru Financial Times.

„Suntem în continuare expuși riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar fi și mai transmisivă și chiar mai fatală”, a spus Gates, adăugând că nu vrea să sune ca o „voce a morții și a morții”.


Filantropul a afirmat că există un risc „cu mult peste 5%” ca o tulpină mai virulentă să apară, adăugând: „Nici nu am văzut ce e mai rău.”

Gates a făcut aceste comentarii în timp ce promova noua sa carte „Cum să previi următoarea pandemie”.

Miliardarul a avertizat despre viitorul unui super-virus în timpul unui TED Talk din 2015.

Luna trecută, în timp ce promova o „soluție” globală a sănătății guvernamentale pentru „prevenirea pandemiei” de un miliard de dolari la un alt TED Talk, Bill Gates a abordat „teoriile conspirației” referitoare la el și la vaccinurile COVID, numindu-i „nebuni” pe cei care vorbesc despre ele.

Gates a proclamat că este „cam ciudat”, că oamenii nu-l plac, adăugând „Se transformă situația asta în ceva în care apar mereu oameni nebuni?”

În timpul unui eveniment la Conferința de Securitate de la München din februarie, Gates a spus că „din păcate” Omicron este un „tip de vaccin” și „a făcut o treabă mai bună în… a ajunge la populația lumii decât am făcut-o cu vaccinuri”, oferind imunitate naturală.