„Pierdere de timp” să continuăm vaccinarea oamenilor spune fostul șef al vaccinării din UK

by | 17 Jan 2022 | Extern

Este o „pierdere de timp” să continui vaccinarea oamenilor împotriva virusului, a declarat fostul președinte al Grupului de lucru pentru vaccinuri din Marea Britanie.

Dr. Clive Dix, care a jucat un rol cheie în a ajuta firmele farmaceutice să creeze vaccinuri COVID-19, a declarat la radio LBC pe 16 ianuarie:

Varianta Omicron este un virus relativ ușor. Și să continui să vaccinezi oamenii și să te gândești să o faci din nou pentru a proteja populația este, în opinia mea, acum o pierdere de timp.

Dix a spus că accentul ar trebui să fie acum pe protejarea persoanelor vulnerabile, cum ar fi cei peste 60 de ani, dintre care 2% rămân nevaccinați.

Ar trebui să avem o abordare foarte concentrată pentru a-i vaccina pe acești oameni și pe oricine altcineva care este vulnerabil, a spus el.

Deși susține campania de vaccinare cu doza 3, în curs de desfășurare, el a spus că a avut o opinie „critică” în ceea ce privește vaccinarea tuturor, deoarece nu este convins că „era nevoie sau este nevoie” pentru tineri.

Dix a spus:

Cred că gândirea în acea perioadă era că vom opri infecția și transmiterea dar în mod clar aceste vaccinuri nu fac asta.

El a spus că guvernul trebuie să fie „foarte concentrat” pe autoeducarea cetățenilor pentru „viitorul program de vaccinare” iarna viitoare.

El a sugerat că ar trebui efectuat un „studiu al stării imune” pentru a „înțelege exact unde este imunitatea tuturor”, astfel încât „până în iarna viitoare, să putem avea cu adevărat o politică de vaccinare educată, folosind vaccinurile potrivite la momentul potrivit pentru oamenii potriviți.”

Dix a declarat săptămâna trecută pentru ziarul The Observer că vaccinarea în masă împotriva COVID-19 ar trebui să se încheie, iar Marea Britanie ar trebui să se concentreze pe gestionarea acesteia ca o boală endemică precum gripa.

Acum trebuie să gestionăm boala, nu răspândirea virusului. Așadar, oprirea progresiei către o boală severă în grupurile vulnerabile este obiectivul viitor.

Consilierii medicali ai guvernului britanic au recunoscut deja că este „insuportabil” să vaccineze populația la fiecare trei sau șase luni.

Sir Patrick Vallance, consilierul științific principal al Regatului Unit, a declarat pe 3 ianuarie că nu este „viziunea pe termen lung” a guvernului să ofere tuturor un vaccin de rapel la fiecare câteva luni.

Profesorul Andrew Pollard, director al Oxford Vaccine Group și președinte al Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) al guvernului, a declarat pentru The Telegraph că „nu este durabil sau accesibil” să „vaccinezi planeta la fiecare patru până la șase luni”.

Pe 7 ianuarie, comitetul consultativ de vaccinare al guvernului Regatului Unit a recomandat să nu se administreze a patra doză de vaccin COVID-19 rezidenților din casele de bătrâni și persoanelor de peste 80 de ani.

JCVI a spus că cele trei doze de vaccinuri oferă încă „o protecție foarte bună împotriva bolilor severe”, iar oa doua doză de rapel imediată celor mai vulnerabili ar „oferi doar beneficii suplimentare limitate împotriva bolilor severe în acest moment”.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading