Prim-ministrul suedez introduce cea mai strictă politică de migrație din Europa

by | 12 Jun 2023 | Extern

Prim-ministrul suedez Ulf Kristersson a recunoscut că „imigrația masivă pur și simplu nu funcționează” în timp ce a anunțat modificări ale politicii de control la frontieră a țării, care ar face-o cea mai strictă din Uniunea Europeană.

Kristersson a făcut comentariile pentru a marca Ziua Națională a Suediei, insistând că este prea ușor pentru migranții care nici măcar nu știu limba suedeză să obțină cetățenia.

„Permiteți-mi să fiu clar: imigrația masivă și integrarea slabă pur și simplu nu funcționează”, a scris Kristersson. „De aceea schimbăm acum politica de migrație a Suediei și o facem cea mai strictă din UE.”

Liderul Partidului Moderat de centru-dreapta a spus că vor fi introduse noi măsuri pentru a se asigura că migranții nu au comis crime în țările lor de origine și, de asemenea, teste pentru a se asigura că respectă cultura și moștenirea suedeză.

„Un „nu” la azil înseamnă „nu” și trebuie să pleci din țară. Ar trebui să fie evident, dar nu este”, a spus premierul. „La fel de important, un „da” ar trebui să însemne că te implici cu adevărat în societatea suedeză.”

Kristersson a spus că cetățenia nu înseamnă doar obținerea unui pașaport și ar trebui să fie un „contract social și acel contract social conține atât drepturi, cât și obligații”.

El a adăugat că până acum „nu a existat absolut nicio așteptare ca cineva care vine în Suedia să învețe cu adevărat limba noastră”, care este „cleiul care ne leagă împreună”.

Măsurile sunt introduse datorită lobby-ului politic din partea Partidului Democrat Suedez de dreapta, care este acum al doilea partid ca mărime din Suedia și îl menține pe Kristersson la putere printr-un acord de încredere și susținere.

Chiar și predecesorul lui Kristersson, stângista Magdalena Andersson, a promis că va desființa ghetourile etnice, afirmând că nu vrea să vadă apariția „orașelor somaliene” în țara scandinavă.

În urma revoltelor etnice care au lăsat peste 100 de ofițeri de poliție răniți, Andersson a avertizat că „Segregarea a mers atât de departe încât avem societăți paralele în Suedia. Trăim în aceeași țară, dar realități diferite.”

După revoltele musulmanilor, premierul Suediei spune că integrarea a eșuat, imigranții alimentează criminalitatea bandelor

Fiind una dintre cele mai sigure țări din Europa în urmă cu 20 de ani înainte de imigrația necontrolată în masă, Suedia este acum a doua cea mai periculoasă de pe continent în ceea ce privește criminalitatea cu arme, după Croația.

Anul trecut, refugiații ucraineni și-au exprimat dorința de a evita să fie trimiși în Suedia, simțind că este prea nesigur.

În Suedia există aproximativ 4 decese legate de omucidere pe milion de locuitori pe an, comparativ cu o medie europeană de aproximativ 1,6. Alături de omucideri, violurile înregistrează de ceva ani valori foarte mari în Suedia, aceasta situându-se pe locul 6 într-un rușinos clasament mondial, cu o rată de 63,5 violuri la 100,000 de locuitori.

80% dintre suedezi ar vrea ca armata să ajute la combaterea violenței care sufocă Suedia

Suedia învață în sfârșit lecția că diversitatea nu este, de fapt, un punct forte, dar pentru suedezii nativi care urmează să devină o minoritate în câteva decenii, este prea târziu.

Etichete: migrație | Suedia

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading