Protestul fermierilor olandezi golește rafturile supermarketurilor

by | 7 Jul 2022 | Extern

Cât contează fermierii într-o țară? Simplu: dacă rafturile supermarketurilor sunt goale, ca în Olanda, atunci sunt foarte importanți și poate ar trebui să înțeleagă și politicienii să-i asculte.

Două zile de blocaje ale centrelor de distribuție de către grupurile de protest ale fermierilor vor costa supermarketurile zeci de milioane, a avertizat grupul de comercianți cu amănuntul CBL.

Convoaiele de tractoare au împiedicat camioanele de livrare să părăsească depozitele de la zeci de unități luni și marți, în semn de protest față de politica controversată a guvernului privind reducerea emisiilor de azot ceea ce va duce la închiderea fermelor sau la reducerea activității acestora, deci la faliment.

CBL a spus că o mare parte din produsele proaspete care urma să fie livrate la începutul săptămânii vor trebui aruncate și a avertizat că va dura câteva zile pentru ca rafturile goale din supermarketuri să fie reaprovizionate.

Alte demonstrații sunt așteptate în continuare la un centru de distribuție Aldi din Drachten și Aeroportul Groningen la Eelde din Drenthe.

Cu toate acestea, poliția a tras focuri de armă într-un tractor de pe A32 din Heerenveen și a arestat trei persoane. Poliția din Friesland a declarat că tractorul a fost lovit după ce s-au tras focuri de avertisment în timp ce încerca să treacă printr-o linie de poliție către autostradă.

Agenția de autostrăzi Rijkswaterstaat a declarat că baloți de fân au fost incendiați pe autostradă în apropiere de Apeldoorn, distrugând suprafața drumului, în timp ce tractoarele au instituit și o blocare pe A37 între Hoogeveen și Emmen, Drenthe.

Fermierii au parcat aproximativ 50 de tractoare pe un pod de canal din Gaarkeuken, Groningen. Protestul a durat până la ora 18.00 și a oprit în jur de 50 de nave care treceau prin ecluză.

Între timp, guvernul a apărat numirea lui Johan Remkes ca mediator în disputa cu fermierii, argumentând că istoricul său ca depanator l-a făcut cel mai bun candidat pentru post.

Liderii protestelor, cum ar fi grupul de lobby Agractie, precum și Caroline van der Plas, deputată pentru partidul fermierilor BBB, au declarat că Remkes nu este potrivit pentru că a prezidat o comisie conform căreia unii fermieri ar trebui să renunțe la afaceri pentru a îndeplini obiectivele guvernamentale privind azotul.

Pentru fermieri, planul guvernului înseamnă o scădere cu 40% a emisiilor şi cu aproximativ 30% mai puţine animale. Acest plan ar putea obliga fermierii să-și reducă efectivele sau să înceteze cu totul munca. În afară de falimentul fermelor o alta problemă pe care guvernul olandez evită s-o discute este scumpirea inevitabilă a produselor alimentare pentru populație, pentru că trebuie importate din alte țări.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading