Rusia a devenit al doilea cel mai mare furnizor de petrol al Indiei

by | 15 Jun 2022 | Extern

Dovezile că Rusia nu este în mare parte afectată de sancțiunile SUA și UE continuă să crească. În timp ce unii din mass-media au susținut că veniturile din petrolul rusesc se vor prăbuși anul acesta împreună cu moneda lor, se pare că s-a întâmplat contrariul. Moneda Rusiei este stabilă, iar industria petrolieră este înfloritoare.

Rusia a înlocuit recent Arabia Saudită ca al doilea cel mai mare furnizor de petrol pentru India, o țară cu o populație de peste 1,3 miliarde de suflete. Irakul continuă să fie furnizorul lor numărul unu.

Acest lucru poate fi explicat în primul rând printr-o schimbare a comerțului de la vest la est. Rusia înlocuiește cumpărătorii americani și europeni prin creșterea vânzărilor către China și India, precum și eliminarea dolarului ca mecanism de rezervă și tranzacție. China și India au peste 30% din populația globală, în timp ce China rămâne țara cu cea mai mare producție de bunuri din lume. În mod ironic, sancțiunile au făcut din Rusia cel mai căutat exportator, deoarece petrolul lor este oferit cu reducere, în timp ce prețurile energiei cresc vertiginoas peste tot din cauza inflației.

„Experții” în economie au susținut, nu cu mult timp în urmă, că India și China nu vor putea să-și mărească importurile de petrol pentru a compensa piețele pierdute din SUA și UE,  acest lucru fiind clar neadevărat. Înseamnă asta că Rusia este imună la instabilitatea economică? Nu, Rusia are multe probleme economice care nu vor fi rezolvate ușor. Dar la fel se întâmplă în orice alta țară care luptă cu prețurile în continua crestere.

Importanța unor astfel de rapoarte este adesea trecută cu vederea către presa mainstream. Ceea ce vedem este o reajustare vastă a standardelor comerciale globale și o diviziune mai accentuată între interesele estice și cele vestice. Acestea sunt schimbări care în mod normal ar dura ani pentru a evolua, dar acum au loc în câteva săptămâni sau zile. Din punct de vedere geopolitic, această diviziune va duce probabil la noi conflicte și crize economice, energia fiind un pilon central de îngrijorare pentru milioane de oameni pe măsură ce criza se prelungește.

Etichete: India | petrol | Rusia

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading