Secretarul pentru Sănătate din Marea Britanie spune că vaccinarea obligatorie e „neetică” și „nu va funcționa”

by | 13 Dec 2021 | Extern

În contextul înmulțirii discuțiilor despre vaccinarea obligatorie la nivelul Europei și introducerii vaccinării obligatorii în Austria, Grecia și mai nou Germania, acum nici Marea Britanie nu a fost scutită de această dezbatere aprinsă.

Secretarul pentru Sănătate din Regatul Unit a declarat că nu are „niciun interes” să legifereze vaccinările obligatorii împotriva COVID, descriind o astfel de politică drept „neetică”.

Într-un interviu acordat BBC, Sajid Javid a spus:

„Părerea mea este că nu e etic și, de asemenea, la nivel practic, nu ar funcționa”.

„Dacă mă întrebați despre vaccinarea obligatorie universală, așa cum au spus unele țări din Europa că o vor face, la nivel practic, pur și simplu nu cred că ar funcționa. Vaccinarea trebuie să fie o alegere pozitivă.”

Într-un interviu separat Sky News, Javid a adăugat:

„Nu sunt interesat de vaccinările obligatorii, în afară de mediile cu risc ridicat din NHS și asistența socială, pentru care am stabilit deja că le vom legifera”.

Comentariile vin la o zi după ce prim-ministrul Boris Johnson a declarat că va „veni un punct” pentru o „conversație națională” privind vaccinările obligatorii.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading