Șoc în Germania: refugiații ucraineni resping vaccinurile împotriva Covid-19 cu care sunt întâmpinați

by | 30 Mar 2022 | Extern

Rata scăzută de vaccinare din Ucraina le provoacă bătăi de cap politicienilor din Germania, având în vedere rata masivă de refugiați ce ar dori să ajungă la rude acolo dar li se cere vaccinul la intrarea în țară.  Autoritățile au anunțat că fiecare refugiat poate primi o ofertă promptă de vaccinare gratuită după sosire – dar entuziasmul în legătură cu aceasta este limitat.

Primarul de la Nürnberg, Marcus König (CSU), a declarat pentru Bayerischer Rundfunk : „Din păcate, am observat că refugiații nu ne smulg vaccinul din mâini.” Și asta nu este tot. Primarul din Fürth, Thomas Jung (SPD), adaugă: „Mulți oameni care ajung aici sunt chiar îngroziți de „vaccinările forțate”.”

Faptul că Germania și Austria, cu cultul lor patologic față de vaccinul Covid și fanteziile lor de vaccinare obligatorie prin lege, nu sunt în niciun caz norma, a fost aparent ignorat. Campania de vaccinare din Ucraina nu a eșuat din cauza lipsei de vaccin ci majoritatea oamenilor pur și simplu nu au făcut și nu vor să fie vaccinați.

O proporție deloc neglijabilă dintre ucrainenii presupuși vaccinați (în prezent aproximativ 35% din populație) se spune că de fapt călătoresc cu certificate de vaccinare falsificate.

În plus, mulți vaccinați din Ucraina nu au fost vaccinați cu vaccinuri aprobate în Uniunea Europeană. În acest sens , este fără echivoc că aceste persoane trebuie vaccinate din nou cu vaccinuri aprobate în UE pentru a fi considerate vaccinate. Cei din Ucraina care nu doresc să fie vaccinați vor fi acum abordați cu propagandă de vaccinare tradusă și influențată de medicii ucraineni care vor avea oportunitatea să profeseze, probabil, în UE, deci trebuie să-și joace rolul.

S-a sperat că insistenta campanie de vaccinare împotriva Covid-19 va ajunge bine de tot la migranți și refugiați și că vaccinul ar putea fi prezentat ca un act de umanitate.Cei mai mulți ucrainieni nu vor să fie vaccinați dar probabil că vor accepta până la urmă forțați de statul german.

În final dacă nu poți să te întorci în țara ta dar nu poți nici rămâne în Germania nevaccinat, ce să faci? Cine dă dreptul unor politicieni  să șantajeze cu reguli legate de sănătatea individuală niște oameni deja oropsiți de soarta?

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading