Trump a criticat furnizarea de tancuri Ucrainei și spune că ar negocia un acord de pace „în 24 de ore”

by | 31 Jan 2023 | Extern

Fostul președinte al SUA crede că situația e gravă și suntem „în pragul celui de-al treilea război mondial”.

Fostul președinte american Donald Trump a criticat decizia luată de mai mulți aliați occidentali de a furniza Ucrainei tancuri de luptă, susținând că situația se va agrava, lucru care nu s-ar fi întâmplat niciodată sub supravegherea lui.

În primul său discurs major de anul acesta, Trump a spus unei mulțimi din Salem, New Hampshire, că președinția sa l-a descurajat pe președintele rus Vladimir Putin, împiedicând o invadare a Ucrainei, adăugând că ar putea avea un acord de pace semnat de ambele națiuni în doar 24 de ore.

„Personalitatea mea ne-a ținut departe de război”, a spus fostul președinte mulțimii. „Și v-am spus înainte că nu s-ar fi întâmplat niciodată nimic din partea Rusiei. Putin nu ar fi invadat niciodată. Și chiar și acum, aș putea rezolva asta în 24 de ore. Este atât de oribil ce s-a întâmplat. Acele orașe sunt distruse acum.”

După anunțul de către administrația lui Joe Biden privind planurile de a furniza Ucrainei tancuri de luptă Abrams, Trump a postat pe platforma sa Truth Social:

„Întâi vin tancurile, apoi vin armele nucleare. Încheiați acest război nebun acum. Atât de ușor de făcut!”

În Columbia, Carolina de Sud, fostul președinte american a criticat decizia proastă a lui Biden, despre care a susținut că ne-a împins în pragul unui alt război mondial.

„Prin slăbiciune și incompetență, Joe Biden ne-a adus în pragul celui de-al treilea război mondial. În calitate de președinte, voi readuce pacea prin putere. Dacă aș fi fost președinte, nu ar fi fost război cu Rusia în Ucraina, șansă zero. Nu s-ar fi întâmplat”, a spus Trump.

„Chiar și acum, în ciuda pierderilor uriașe de vieți și distrugerii unei mari părți din această țară, aș avea un acord de pace negociat în 24 de ore. Se poate face un acord de pace, se poate face o înțelegere pentru ambele părți chiar acum”, a adăugat el.

Trump critică de mult abordarea lui Joe Biden față de Rusia, insistând în februarie anul trecut că situația lui Putin nu a fost „gestionată corespunzător”. El a numit sancțiunile americane împotriva Rusiei „slabe” și a susținut că Biden „probabil că doarme chiar acum” în timpul invaziei.

Fostul președinte republican a intrat în campanie în acest weekend în încercarea sa de a câștiga nominalizarea republicană pentru a candida la președinție în 2024 și a insistat că este gata să preia controlul Casei Albe.

„Sunt mai supărat acum și sunt mai angajat acum decât am fost vreodată”, le-a spus el susținătorilor.

Etichete: razboi | Trump

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading