UE dezgroapă acuzațiile vechi de 18 ani împotriva lui Marine Le Pen pentru a-l ajuta pe progresistul Macron

by | 19 Apr 2022 | Extern

Probabil, ca parte a unui efort deliberat de a deraia șansele ei la președinție, Uniunea Europeană a dezgropat acuzațiile de delapidare vechi de 18 ani împotriva candidatei dreptei, Marine Le Pen.

„Organismul antifraudă al UE a acuzat-o pe Marine Le Pen, și asociații că au deturnat aproximativ 600.000 de euro în perioada lor în calitate de europarlamentari”, relatează AFP .

Le Pen este acuzată personal că a deturnat o sumă „în valoare de aproximativ 137.000 de euro (150.000 de dolari) din bani publici de la parlamentul de la Strasbourg, când era europarlamentară între 2004 și 2017”.

Avocatul lui Le Pen, Rodolphe Bosselut, a respins acuzațiile, adăugând că „momentul” acestora este suspect.

Menționând că raportul se referă la „fapte vechi de peste zece ani”, Bosselut a subliniat faptul că Le Pen „nu a fost chemată de nicio autoritate judiciară franceză” pentru a răspunde acuzațiilor.

„Sunt surprins de momentul unei dezvăluiri atât de puternice și de instrumentalizare”, a spus Bosselut.

UE a ales să reînvie vechile acuzații cu doar câteva zile înainte de turul final al alegerilor prezidențiale din Franța, în care Le Pen se va confrunta cu actualul președinte progresist Emmanuel Macron.

Deși încă departe de victorie, sondajele recente au arătat că Le Pen reduce decalajul față de Macron, provocând consternare în rândul tehnocraților globaliști. Media sondajelor de săptămâna trecută făcută de The Telegraph o situează la 47% pe Le Pen față de 53% Emmanuel Macron în intențiile de vot pentru turul doi care va avea loc pe 24 aprilie.

Având în vedere contextul, reînvierea de către UE a vechilor acuzații este în mod clar un act de interferență electorală menit să reducă drastic șansele lui Le Pen de a fi aleasă  înainte de votul din acest weekend.

Macron este favorizat a doua oară în alegeri

Vă amintiți sau nu, nu e prima oară când lui Macron i se oferă cale liberă spre câștigarea alegerilor în Franța.

La alegerile precedente, în 2017, fostul prim-ministru conservator François Fillon era favorit net. În urma unor acuzații conform cărora membrilor familiei apropiate a politicianului francez li s-au oferit locuri de muncă plătite care nu implicau munca efectivă sau foarte puțin el a pierdut calificarea în turul 2 iar Macron a câștigat 66% din voturi în finală tot cu Le Pen.

După cum am anunțat anterior, după ce Viktor Orban a câștigat alegerile în Ungaria cu mare lejeritate, UE a răspuns prin aplicarea de sancțiuni asupra țării ca formă de pedeapsă pentru electoratul care își exercită voința democratică.

După realegerea lui Orban, UE lansează procedura de suspendare a fondurilor UE pentru Ungaria, privind statul de drept

Etichete: Franța

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading