Vaccinarea obligatorie a ajuns la vot în parlamentul german. Rezultate surprinzătoare după dezbateri aprinse

by | 8 Apr 2022 | Extern

Vaccinarea obligatorie în Germania pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani cu o posibilă extindere la întreaga populație adultă a eșuat la vot în Bundestag. Aceasta este o înfrângere zdrobitoare pentru cancelarul Olaf Scholz și ministrul Sănătății Karl Lauterbach care au susținut acerb, ca și ceilalți membri ai guvernului, de altfel, vaccinarea obligatorie anunță focus.de.

După o dezbatere aprinsă în Bundestag, la votul privind cererea de vaccinare au fost exprimate în total 683 de voturi – 296 de parlamentari au votat pentru, nouă s-au abținut, 378 au votat împotrivă. Contrar a ceea ce au sperat susținătorii vaccinării obligatorii, această propunere a fost respinsă fără echivoc.

Patru moțiuni pe tema vaccinării obligatorii au fost dezbătute și votate în Bundestag. Proiectul legii pentru vaccinarea obligatorie de la vârsta de 60 de ani a fost respins așa cum și celelalte trei moțiuni au picat la vot.

Ideea introducerii vaccinării obligatorii a fost inițial respinsă categoric de principalele partide politice, inclusiv de actualul cancelar Olaf Scholz în campania electorală, conform dw.com.

Fostul ministru al sănătății, conservatorul Jens Spahn, cataloga în vara anului trecut drept conspirații veștile potrivit cărora guvernul ar avea în vedere vaccinarea obligatorie.

După alegeri însă, cancelarul Olaf Scholz și ministrul Sănătății Karl Lauterbach s-au pronunțat vehement în favoarea vaccinării generale ca măsură de precauție pentru toamnă. S-a cerut de asemenea înființarea unui registru de vaccinare dar cererea a fost respinsă.

În Germania, în prezent, sunt ridicate majoritatea restricțiilor, deocamdată, însă cea a carantinării celor depistați pozitiv rămâne în vigoare. Germania s-a remarcat pentru regulile drastice de combatere a COVID prin impunerea certificatului verde timpuriu, peste tot, a măștii N95 impusă pretutindeni, prin interzicerea nevaccinaților de la viața publică și de la plata salariului în caz de carantinare.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading