Viktor Orban: „Am câștigat o victorie atât de mare încât o poți vedea de pe Lună, dar cu siguranță de la Bruxelles”

by | 4 Apr 2022 | Extern

Cu aproape 93% din voturi numărate duminică seara, Fidesz era pe cale să-și mărească majoritatea parlamentară prin câștigarea a 135 de locuri în parlamentul de 199 de membri, zdrobind un bloc de opoziție format din șase partide care s-a unit pentru a forma un front comun menit să-l detroneze pe Orban.

Nu numai că nu au reușit dar s-au umplut de ridicol prin faptul că, deși susțineau că îl vor detrona pe „autocratul” Orban, au obținut doar o treime (56 locuri) din locurile din Adunarea Națională, iar Orban 2 treimi, 135 locuri, cu 2 mai mult ca în prezent.

O victorie atât de mare încât poate fi văzută de pe Lună, dar cu siguranță de la Bruxelles

„Am câștigat o victorie atât de mare încât poate fi văzută de pe Lună, dar cu siguranță de la Bruxelles”, le-a spus premierul Viktor Orban susținătorilor săi la Budapesta. „Politica națională creștin-democrată a câștigat și ar trebui să spunem Bruxelles-ului că acesta nu este trecutul, ci viitorul.”

Orban a spus că rezultatul alegerilor a dovedit că maghiarii își iubesc țara. Discursul i-a fost întrerupt de mai multe ori cu scandările „Ria, Ria, Hungária” precum și „Viktor! Viktor!”

„A fost plăcut să mă lupt cu tine”, a spus Orban. „Vă mulțumesc tuturor pentru ceea ce ați pus în această victorie, vă mulțumesc pentru urări de bine, încurajări, multe ore de muncă și pentru cei care s-au rugat pentru noi”, și-a început premierul discursul de victorie. De asemenea, el le-a mulțumit maghiarilor de dincolo de granițe, mai ales pentru ajutorul acordat, pentru că „asta ne-a dat ocazia să-i ajutăm”. De asemenea, Orban a adresat un salut special maghiarilor din Transcarpatia, spunând „nu vă fie teamă, stați acolo, patria e cu voi!”

Potrivit lui Orban, alegerile au reușit să apere independența și libertatea Ungariei, precum și pacea țării, „și, deși nu știm încă rezultatele, știm rezultatele pentru copiii noștri”.

Ce nu veți citi în presa românească

În ziua alegerilor parlamentare, a avut loc și un referendum („Referendumul pentru protecția copilului”), cu privire la interzicerea sau nu a materialelor cu caracter sexual explicit în informații despre educație sexuală și despre schimbarea sexului care vizează copiii de școală.

Au fost patru întrebări ale referendumului privind „protecția copilului”:

  1. Susțineți predarea orientării sexuale minorilor în instituțiile publice de învățământ fără acordul părinților?

  2. Susțineți promovarea terapiei de schimbare a sexului pentru copiii minori?

  3. Susțineți expunerea nerestricționată a copiilor minori la conținut media sexual explicit care le poate afecta dezvoltarea?

  4. Susțineți afișarea conținutului media cu privire la schimbarea sexului către minori?

Parlamentul Ungariei a adoptat amendamente la legea privind protecția copilului în iunie anul trecut, cu scopul de a proteja copiii de „propaganda LGBTQ”.

Etichete: Ungaria | Viktor Orban

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading