Viktor Orbán, mesaj dur la adresa UE: Bruxelles-ul nu este șeful nostru

by | 3 Aug 2022 | Extern

Viktor Orbán a făcut câteva comentarii importante cu privire la funcționarea Uniunii Europene când a susținut joi o conferință de presă comună cu cancelarul austriac Karl Nehammer, la Viena.

La conferința de presă, Orbán a fost întrebat despre sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei și dacă Ungaria „urmează unitatea europeană”. Premierul a explicat că nu statele membre „urmează” unitatea europeană, ci ele însele o creează:

Uniunea Europeană nu este la Bruxelles. Uniunea Europeană este la Viena, Budapesta și Varșovia, Berlin și Madrid, aspus Orbán.

Orbán a scris într-o postare pe Facebook – și a spus în cadrul conferinței de presă – că nu vrea să „se joace” cu alte state membre atunci când există o dezbatere despre sancțiuni, de exemplu, ci vrea „să contribuie cu propriile noastre opinii la o decizie europeană comună.” „De aceea suntem implicați în fiecare decizie; ne spunem mereu părerea. Și dacă apare o poziție cu care nu suntem de acord, o vom face clar”, a explicat el. El a mai subliniat:

Bruxelles nu este șeful nostru. Suntem o națiune  suverană și independentă.

Noi participăm la deciziile comune. Dacă nu sunt bune pentru noi,  spunem. Dacă nu sunt bune și putem preveni, decizia comună nu va fi luată, a adăugat el.

 

De ani de zile, elita liberală din Europa trăiește sub iluzia că așa-numita unitate europeană, sau chiar europeanitatea însăși, este un adevăr absolut, de necontestat, mai presus decât statele naționale. Dar europenitatea nu mai este despre fundamente și suveranitate.  Acum dacă cineva care nu vrea să prezinte travestiți în grădinițe, nu permite schimbarea sexului copiilor sau care vede o diferență între un refugiat de război ucrainean și un migrant economic african, nu este european.

La nivel european se exercită presiuni pentru ca, în loc de consens, să se poată lua decizii doar cu majoritate de voturi în problemele care ne definesc viitorul, inclusiv în problemele de politică externă. Interesele naționale sunt ignorate pentru binele comun care este definit doar birocrații europeni și câteva țări interesate .

Etichete: Viktor Orban

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading