VIDEO Doctorul care a descoperit Omicron: Am fost presată să spun că e grav.

by | 31 Jan 2022 | Politică

Reacționând la frica, panica și regulile totalitare impuse din cauza variantei Omicron, care s-a dovedit foarte blândă de fapt, doctorul care a descoperit Omicron a reacționat într-un interviu acordat postului austriac ServusTV.

Angelique Coetzee, medic generalist și președinte al Asociației Medicale din Africa de Sud, a spus în repetate rânduri că varianta Omicron este foarte ușoară.

Coetzee, care a fost primul doctor care a observat noua variantă, a spus că 99 la sută dintre persoanele care s-au infectat cu aceasta au dezvoltat doar simptome minore:

„Este asemănător cu o răceală sau cu gripa.”

Ea a mai dezvăluit că a fost presată de „oameni de știință”, printre alții, care i-au spus să nu dezvăluie că noua variantă a provocat doar simptome ușoare. Aceștia i-au spus să-și adapteze povestea:

„Atunci, am spus, Omicron este o boală inofensivă în Africa de Sud și o boală foarte gravă în Europa, pentru că asta a trebuit să spun politicienilor europeni”, a spus Coetzee.

Coetzee a fost abordată de „oameni de știință” europeni după ce a explicat că panica în jurul variantei Omicron era o „furtună într-o ceașcă de ceai”.

La scurt timp după declarația sa, președintele olandez al OMT (agenția de sănătate care se ocupă de pandemia din Țările de Jos) Jaap van Dissel i-a respins observațiile spunând că este „foarte devreme” pentru a spune că e o variantă inofensivă.

„Nu știți încă ce variante noi vor apărea după Omicron”, a spus Van Dissel.

Chiar și atunci când Coetzee încercase să explice că a urmat pur și simplu liniile directoare ale OMS pentru definirea unei boli ușoare, politicienii au continuat să facă presiuni asupra ei pentru a-și schimba declarațiile.

Etichete: Omicron

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading